5. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Predstavnici općine Erdut te Poduzetničko razvojnog centra općine Erdut 15. i 16. rujna 2011. , sudjelovali su na 5.Međunarodnoj konferenciji o poduzetništvu pod nazivom „Inovativnost + Poduzetništvo = Konkurentnost „ , koja se održala u Hotelu Osijek.

5.Međunarodnu konferenciju organizirali su Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o., Centar za poduzetništvo Osijek i Regionalna razvojna agencija d.o.o. te suorganizatori ove konferencije,a to su : Osječko – baranjska županija, Privredna banka Zagreb i Ekonomski fakultet u Osijeku- Poslijediplomski studij Poduzetništvo, uz generalno pokroviteljstvo Grada Osijeka, Ministarstva gospodarstva , rada i poduzetništva te Financijske agencije, dok su partneri konferencije Energea grupa i Poduzetnički centar Pakrac.

Na konferenciji su sudjelovali predavači iz Hrvatske, Finske, Poljske, Belgije, Slovenije i Mađarske . Teme predavanja bile su usmjerene na teme izvora financiranja poslovanja, poslovno povezivanje kao i način postizanja konkurentnosti , inovativnih poslovnih koncepata, suradnje lokalne uprave i samouprave sa sveučilištem i poduzetnicima te predstavljanja policy aspekta poslovanja malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Kao izuzetno interesantno predavanje, iz kojega se dalo čuti korisne informacije, za općinu Erdut kao jedinicu lokalne samouprave i Poduzetničko razvojni centar općine Erdut, pokazalo se istraživanje o suradnji jedinica lokalne samouprave , akademske zajednice i poduzetnika koje je bilo temelj diskusije „Kako povezati naizgled nespojivo?“ , unutar kojeg su prikazani hrvatski i poljski primjeri dobre prakse inicijativa jedinica lokalne samouprave ,akademske zajednice i poduzetnika.

Ružica Šimon,dipl.oec

You may also like...

Skip to content