OPĆINA ERDUT i Ministarstvo regionalnog razvoja financiraju obnovu nerazvrstanih cesta

Za rekonstrukciju cesta u Bijelom Brdu dobili 3,66 milijuna kuna. Novi kolnik dobit će četiri ulice.

Sanacije ulica u Bijelom Brdu

Sanacije ulica u Bijelom Brdu

BIJELO BRDO – Uskoro će nekoliko ulica u Bijelom Brdu biti potpuno rekonstruirano. Riječ je, kaže načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić, o projektu vrijednom 3,66 milijuna kuna. Taj se projekt, kaže direktorica Poduzetničkog razvojnog centra Općine Erdut Bojana Orsić, realizira u sklopu provedbe projekta Integralni razvoj lokalne zajednice koji je usvojen na sjednici Vlade RH 27. travnja. Općina Erdut za ovaj poziv (EIB II) nomirala je projekt komunalnog karaktera pod nazivom Sanacija i modernizacija nerazvrstanih cesta u Bijelom Brdu, a projektni prijedlog izradili su Dragan Dokić i Bojana Orsić.

Sredstva su osigurana dijelom iz EIB II i dijelom iz općinskog proračuna, a rekonstruirat će se prometnice u ulicama: Ratarska, Branka Radičevića, Milutina Milankovića i Save Šumanovića na kojima postoje znatna oštećenja koja ometaju normalan promet, a koja su prouzročena vremenskim uvjetima, prometom…

Bojana Orsić kaže kako će Općina sudjelovati s dvadesetak posto sredstava, ostatak financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondovi EU-a.

– Obnovom cesta, osim pozitivnog učinka u onom gospodarskom dijelu – zapošljavanju građevinske operative, postići ćemo povećanje životnog standarda stanovnika tog mjesta u našoj općini. Pretpostavljam da se neće raditi istovremeno sve četiri ulice jer one vode do Gospodarske zone i postojećih gospodarstvenika koji djeluju u tom dijelu Bijelog Brda i tako bi otežavalo promet – kaže Orsić.

Načelnik Vesić kaže da je u Bijelom Brdu to definitivno bitan projekt na koji se čekalo četiri godine.

– Ministarstvo je shvatilo vrijednost tog projekta i vrlo smo zadovoljni njime. Raspisan je natječaj za izvođača i 4. lipnja ću nazočiti otvaranju ponuda tvrtki zainteresiranih za taj posao – kaže Jugoslav Vesić.

PROJEKTE JE NAPRAVIO RENCON

Projektnu je dokumentaciju izradila tvrtka Rencon iz Osijeka. Predviđa se temeljita rekonstrukcija kolnika i, naravno, uređenje odvodnje.

Raspisan je natječaj za izvođača radova, a otvaranje ponuda je 4. lipnja

Ulice koje se saniraju vode prema Gospodarskoj zoni u Bijelom Brdu.

Darko PEJIĆ

You may also like...

Skip to content