6. SAJAM STARIH OBIČAJA I ZANATA

6. sajam starih običaja i zanata

6. Sajam starih običaja i zanata ove će godine biti održan u Aljmašu i to 25. rujna (subota) u 10,00 sati i 26. rujna (nedjelja) u 11,00 sati.

Sajamske aktivnosti bit će održane na prostoru igrališta na ulazu u Aljmaš, preko puta Kalvarije.

Sajam starih običaja i zanata postao je tradicionalnom manifestacijom Općine Erdut, te cijele Osječko-baranjske županije, koja svaki godine privlači sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja.  Sajam je namijenjen poticanju razvoja ruralnog turizma u Općini Erdut, promoviranju tradicije, kulture, zanata, običaja i gastronomije aljmaškoga kraja, te osnaživanju položaja Općine Erdut na karti kontinentalnog turizma.

U sklopu Sajma bit će održane dvije radionice, prva će biti u subotu, 25. rujna u 14,00 sati, naziv radionice je „Od pšenice do kruha“ a vodit će je Aleksandra Vladić iz  pekare Vladić iz Aljmaša. Druga radionica bit će u nedjelju, 26. rujna 2010. godine u 14,00 sati, naziv radionice je „Čijanje perja“ a vodit će je članice Udruge Jasprečanke iz Aljmaša. Radionice će biti održane na prostoru Sajma.

Kulturno umjetnički program tijekom dva dana ispunit će KUD  Aljmaš, KUD Branko Herceg iz Erduta, KUD Šandor Petefi iz Dalj planine, SKUD Branko Radičević iz Dalja, SKUD J.J. Zmaj iz Bijelog Brda, Pjevački ansambl Bače iz Tenje i KUD Šokadija iz Sonte.

Ove će godine, 25. rujna, u Ajmašu biti otvoreni i  2. Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije koji će također obilovati  bogatim  eno-gastronomskim i kulturno-umjetničkim programom. Program Dana vina i turizma odvijat će se tijekom cijeloga tjedna, a dodjela nagrada i priznanja najbolje ocijenjenim vinima bit će održana 2. listopada 2010. godine u Erdutskoj vinariji

6. Sajam starih običaja i zanata i 2. Dane vina i turizma u Aljmašu otvorit će gospodin Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije.

Pozivamo vas da nam se pridružite 25. i 26. rujna ove godine u Dalju, te da zajedno uživamo u sajamskoj ponudi, gastronomiji i kulturnom programu domaćinstava, udruga , OPGa i tvrtki Općine Erdut, te cijele slavonske regije.

Pokrovitelji Sajma starih običaja i zanata su Općina Erdut i Hrvatska turistička zajednica.

Srdačno,

Jugoslav Vesić

Načelnik Općine Erdut

PROGRAM

25. rujna 2010. SUBOTA

  • 10,00 Otvaranje Sajma i 2. Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije
  • 10,30 Kulturno-umjetnički program – KUD Aljmaš
  • 14,00 Radionica „Od pšenice do kruha“ – Pekara Vladić Aljmaš
  • 15,00 Kulturno-umjetnički program – nastup 5 KUD-ova
  • 19,00 Zatvaranje Sajma

26. rujna 2010. NEDJELJA

  • 11,00   Početak Sajma
  • 14,00 Radionica „Čijanje perja“ – Udruga Jasprečanke Aljmaš
  • 15,00 Kulturno-umjetnički program – nastup 5 KUD-ova
  • 19,00 Zatvaranje Sajma

Voditelj programa: Ivica Stanković – Tuco

You may also like...

Skip to content