9.ŽUPANIJSKO NATJECANJE ORAČA

U subotu 23.07.2011. na polju Poljoprivrednog instituta u Osijeku održano je deveto županijsko natjecanje orača. Organizatori natjecanja bili su Hrvatska poljoprivredna komora, odjel Osječko-baranjske županije i Udruga natjecatelja u oranju Osječko-baranjske županije. Ispred komore sudionike i gledatelje je pozdravio Juraj Klarić, kao i predsjednik udruge orača Ivica Šalinović. Voditelj natjecanja i glavni sudac bio je Ivica Prpić. Manifestaciji su prisustvovali Tugomir Majdak ispred Ministarstva poljoprivrede i zamjenik osječko-baranjskog župana gospodin Željko Kraljičak koji je i otvorio manifestaciju.

Na natjecanju je bilo 16 sudionika u dvije kategorije:

  1. kategorija natjecanja plugom ravnjakom
  2. kategorija natjecanja plugom premetnjakom

U prvoj kategoriji natjecalo se 9 natjecatelja, a u drugoj 7. Parcele su također bile podijeljene u dvije grupe obzirom na kategorije oranja.Parcele su bile dimenzija 20×70 m. Osnovni elementi ocjenjivanja su bili: pravac oranja, čistoća brazde i oranje od kontrolne brazde.

Predstavnici općine Erdut na natjecanju orača bili su Raso Bojanić i Đorđe Bojanić kao njegov pomoćnik.

Pobjedničko mjesto u kategoriji plugova ravnjaka zauzeo je Tomislav Mojzeš, dok je tim Općine Erdut zauzeo drugo mjesto.U kategoriji plugova premetnjaka pobijedio je Matija Mihaljević.

Pobjednici 9.županijskog natjecanja orača iz obje kategorije plasirali su se na državno natjecanje 03.09.2011. koje će biti održano u Karlovcu. Državni prvak biti će predstavnik na Svjetskom prvenstvu u oranju koje će se održati u Biogradu na moru.

Poduzetničko razvojni centar općine Erdut

Galerija slika

[nggallery id=28]

You may also like...

Skip to content