Dunav kao prilika za održivi razvoj

Općina Erdut obilježava Dan Dunava u Osječko-baranjskoj županiji organizacijom događanja pod nazivom „Dunav kao prilika za održivi razvoj“ dana 29.06.2011. u Dalju, u Kulturnom i znanstvenom centru „Milutin Milanković“ s početkom u 12:30 sati.
Proslava Dana Dunava 2011 u Osječko-baranjskoj županiji sadržavat će prigodni kulturno-umjetnički program te radni dio u okviru kojeg će biti prezentirani projekti turističkog razvoja u Hrvatskom podunavlju, programski okvir EU za razvoj turizma te mogućnosti Dunavske strategije EU za podunavske zemlje.
U radnom dijelu manifestacije sudjelovat će predstavnici Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje d.o.o., Vukovarsko-srijemske županije, Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut te članovi Mreže dionika razvoja turizma u Hrvatskom podunavlju, koju čini 21 organizacija (poslovni, javni i civilni sektor) iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a koja je formirana na inicijativu nositelja projekta DATOURWAY (IPA SEE), RRA SiB, kao vodećeg hrvatskog partnera na njegovoj provedbi. Projekt ima za cilj izradu Transnacionalne strategije održivog razvoja cijelog područja uz Dunav s posebnim osvrtom na turizam, u kojoj i naša zemlja, odnosno naše dvije podunavske županije zauzimaju značajno mjesto.
Radnom dijelu će nazočiti i gosti iz susjednih podunavskih zemalja, predstavnici različitih organizacija, dionika gospodarskog razvoja te institucija visokog obrazovanja.
Obilježavanje dana Dunava, prigodna je prilika da Općina Erdut kao jedinica lokalne samouprave, nostelj razvojnih projekata te kao član Mreže dionika razvoja turizma u Hrvatskom podunavlju za promociju uloge i značenja rijeke Dunav kao jednog od potencijala za razvoj Osječko-baranjske županije te jačanja postojećih i stvaranje novih poslovnih partnerstava i na međunarodnoj razini.

You may also like...

Skip to content