Novosadski sajam 2011

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, najveća smotra agrobiznisa u jugoistočnom dijelu Europe, ove je godine okupio 1.500 izlagača iz 60 država. Na njegovom otvorenju u subotu (14. svibnja), govorio je i Boris Tadić, predsjednik Republike Srbije, koji je tom prigodom istaknuo kako je poljoprivreda jedna od glavnih gospodarskih grana na kojoj će Srbija u budućnosti zasnivati svoj ekonomski razvoj.

Otvaranju je nazočilo 18 ministara poljoprivrede iz središnjih i istočnoeuropskih zemalja, među kojima i naš ministar poljoprivrede Petar Čobanković.
A upravo je Hrvatska, jedanaestu godinu zaredom, jedan od najznačajnih inoizlagača, koji na sajam organizirano dovodi svoje tvrtke.
I ovaj put uz resorno ministarstvo organizator je Hrvatska gospodarska komora, a glavni operativac je njezina Županijska komora Osijek.

Tako su u Novom Sadu osječki Credo, Endres elektrostrojevi iz Valpova, vinkovački Euclid i Troplet, IPK Tvornica ulja Čepin, Kutjevo, daruvarski Tehnotrade i Zara bazeni iz Ivanovaca.

Na Sajmu je prisustvovala i Općina Erdut u zajedničkom nastupu Općina sa Općinama Trpinja ,Borovo , Markušica ,Šodolovci i Negoslavci.

Na Sajmu su ,u okviru Općine Erdut,izlagali Erdutski vinogradi d.o.o., Srednja škola Dalj i Poljoprivredna zadruga Agro-Dunav. Također su prisustvovali ,na dan otvorenja Sajma 14.svibnja , načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić i direktorica Poduzetničko razvojnog centra Općine Erdut dipl.oec Bojana Orsić.

Pogledajte fotogaleriju

Ružica Šimon,dipl.oec

Osoba na stručnom osposobljavanju

You may also like...

Skip to content