Nagrađeno šest najboljih proizvođača vina

Nagrađeno šest najboljih proizvođača vina

Nagrađeno šest najboljih proizvođača vina

BIJELO BRDO – U društvenom domu održana je tradicionalna manifestacija “Večer posvećena vinu” u organizaciji SKD-a “Prosvjeta” – Pododbor Bijelo Brdo i SKUD-a “Jovan Jovanović Zmaj” iz Bijelog Brda u povodu obilježavanja Svetog Trifuna.

Na degustaciju i ocjenjivanje pristiglo je četrdeset uzoraka vina iz bjelobrdskih vinograda, proizvedenih po domaćoj recepturi, pa su se članovima žirija, dok su ocjenjivali i kušali vina, poprilično zacrvenjeli obrazi. Međutim, unatoč svim tim vinima, kojima Bjelobrdci pridaju mnogo pažnje u proizvodnji i kojima rado časte drage goste, uzvanici su iz prepunog doma otišli, kaže predsjednik “Prosvjete” Tihomir Sekereš, više žedni nego gladni.

– Bilo je više ića nego pića, jer su gosti, ali i sponzori, na manifestaciji posluživali i suhomesnate proizvode pa se sve vino popilo da se ugasi žeđ nakon silnih kobasica, kulena… Komisija u sastavu Dragoljub Ocić, Đorđe Đomlija, Damir Lastavica, Bajo Stamenković i Đorđe Radivojević ocijenili su da su najbolje bijelo vino imali Gordana Ninković i Anđelko Gajčić, vino rose Đorđe Nikšić i Ilija Nešić, a crno Branko Batinac i Miroljub Mitrović – kaže Sekereš.

Među gostima bili su dožupan osječko-baranjski Jovan Jelić, načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić, predsjednik Općinskog vijeća Jovo Vuković, paroh Zoran Simić, pravoslavni svećenik u mirovini Dušan Kolundić… D. Pejić

You may also like...

Skip to content