Počinje gradnja cesta u Poslovnoj zoni Bijelo Brdo

Šmit iz Gradnje i načelnik Vesić potpisuju ugovor o gradnji

DALJ – Nakon što su načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić i Zorislav Šmit, zamjenik glavnog direktora Gradnje Osijek, te Darko Peko Lončar iz te građevinske tvrtke potpisali ugovor, počinje gradnja cesta u poslovnoj zoni u Bijelom Brdu. Vesić je kazao da su zadovoljni što je Gradnja dobila taj posao, jer velik broj stanovnika općine Erdut radi u Gradnji.

– To je prvi veliki projekt Općine Erdut i Poduzetnič ko-razvojnog centra. Šeststotinjak tisuća eura bit će utro šeno u zonu, u kojoj je već sada dvije trećine kupila firma Granilio iz Zagreba i koja već gradi svoje objekte pa će zaposliti određen broj naših sumještana. Velike su šanse da prodamo kompletnu zonu jer se javljaju ozbiljni ulagači zainteresirani za ostatak parcela u zoni. Projekt je za nas značajan. Ušli smo u projekte vrlo ozbiljno, imamo još napisanih projekata pa se nadamo da će nam ovaj naš “prvijenac” danas-sutra biti referenca – kaže načelnik.

Zorislav Šmit je istaknuo da će se posao gradnje prometnih koridora u bjelobrdskoj zoni, koji je Gradnja dobila na javnom natječaju kao najpovoljniji ponuditelj, odraditi u sedam mjeseci, koliko je predviđeno planom.Vrijednost je radova oko tri milijuna kuna i financiraju se preko EU i lokalne samouprave. “Mi smo trvrtka koja djeluje više od 65 godina na ovom području, očekujemo da ćemo radove izvesti u zadanom roku bez ikakvih problema te da će i druge općine krenuti tragom Općine Erdut i raspisivati natječaje s ciljem poticanja gospodarske razvojne klime”, izjavio je Šmit.

Načelnik Vesić kaže da su mnoge projekte aplicirali prema ministarstvima i prema EU. Sve se to radi, kaže, kako bi se osigurale mogućnosti da se krene u otvaranje novih radnih mjesta, posebice za mlade s ovog područja, koje također potiču na poduzetničke korake. “Otvorit ćemo još dvije zone, Općina je tu kao potpora ulagačima, da ih servisira i bude im na raspolaganju 24 sata”, poručuje Jugoslav Vesić.

D.Pejić

You may also like...

Skip to content