AKCIJA EKOLOŠKE UDRUGE “STARA DRAVA”, DJECE I UMIROVLJENIKA IZ BIJELOG BRDA

AKCIJA EKOLOŠKE UDRUGE

Sadnjom sadnica šimšira obilježili Europski dan parkova.

BIJELO BRDO – Briga o okolišu danas je jako izražena, posebice među mladima i u institucijama koje se bave podučavanjem mladih. Tako je i Ekološka udruga “Stara Drava” iz Bijelog Brda obilježila Europski dan parkova simbiličnom sadnjom zelenila.

Posadili su, kaže predsjednica te udruge Gordana Čer Krnjaić, dipl. ing. agronomije, sadnice šimšira i dvije sadnice stabala Paulovnia imperialis i Liqidam bar.

– Okupili smo se u parku u središtu Bijelog Brda. Ova ak tivnost održana je u okviru projekta “Pozdrav planetu Zemlji”, a koji je odobrila i financirala Općina Erdut. Stručnu pomoć osigurao je mr. sc. Rade Manojlović, dipl. ing. krajobrazne arhitekture – kaže Čer Krnjaić.

Osim članova bjelobrdske eko loške udruge, u akciji su sudjelovala i djeca iz OŠ Bijelo Brdo s učiteljicom Sanjom Frančić koji su partneri u projektu, a obilježavnju Europskog dana parkova odazvali su se i članovi Kluba umirovljenika iz Bijelog Brda. “Veliku potporu i pomoć pružilo nam je općinsko komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. iz Dalja s direktoricom Anđelkom Tomašević”, navodi predsjednica Ekološke udruge Gordana Čer Krnjaić. D.Pejić

Potporu projektu dali su Općina Erdut i Čvorkovac d.o.o.

You may also like...

Skip to content