Općina Erdut i HEP uspješno realiziraju projekt gradnje niskonaponske mreže u naseljima

Općina Erdut i HEP

Javnu rasvjetu dobile su još dvije daljske ulice

DALJ – Pritiskom na dugme električne sklopke Jugoslav Vesić, načelnik općine Erdut, simbolično je službeno uključio javnu rasvjetu u još dvije ulice. Nova niskonaponska mreža, dužine tri kilometra, izgrađena je u ulicama Ivana H. Bećara i dijelu Glibušićeve.

Prema riječima Kreše Baličevića, stručnog suradnika i nadzornog inženjera, HEP je, u dogovoru s Općinom, izgradio niskonaponsku mrežu na području trafostanice TT S3 Dalj.

– U poplavi loših vijesti u današnje vrijeme posebno raduje jedna ovakva, o dobroj suradnji kakva je između nas i Općine Erdut. Nakon uspješne izgradnje niskonaponske mreže u Dalju, na nama ostaje da napravimo još nove niskonaponske priključke s mreže, te poboljšamo naponske prilike u kućanstvima – pojasnio je Baličević.

Mreža je izgrađena tako da je samonosivi kabelski snop postavljen na betonske stupove. HEP je postavio stupove i razveo kabele za novu rasvjetu, a tvrtka „Parangal“ je postavila žarulje tijekom protekla četiri mjeseca.

Nova rasvjeta u Dalju

U Ulici Josipa Glibušića postavljena je žarulja jačine 150 W na svaki stup, jer se javnom rasvjetom osvjetljava glavna cesta, a u sporedoj Ulici I.H. Bećara na svaki drugi.

– Vrlo smo zadovoljni suradnjom s HEP-om i ova izgradnja niskonaponske mreže koju provodi HEP za nas je automatski bila znak da se uključimo i iskoristimo priliku kako bismo riješili pitanje javne rasvjete u našim naseljima. Dinamika daljnjih aktivnosti ovisit će o količini novca kojim budemo raspolagali i mi i HEP, o čemu se redovito dogovaramo. Naime, u sufinanciranju ovog projekta HEP sudjeluje otprilike s 80%, a Općina Erdut s 20% – kaže Vesić.

Na području općine predviđeni radovi su kompletno završeni u Aljmašu i Erdutu. Nakon Dalja, nastavljaju se radovi u Bijelom Brdu i do kraja godine bit će odrađene dvije trećine posla. U Dalju, zbog njegove veličine, posao će se obavljati u nekoliko etapa. U ulicama koje su dobile javnu rasvjetu stara će mreža biti demontirana s krovova.R.Kolarić

U projekt je HEP uložio oko 80 posto, a ostatak Općina Erdut

R.KOLARIĆ

You may also like...

Skip to content