KONJIČKI KLUB DALJ natječe se na Prvenstvu Hrvatske

Članovi dvoprega okušat će se u Pleternici tijekom predstojećeg vikenda

DALJ – Rezultati proteklih  treninga dvojca iz Konjičkog  kluba Dalj – vozača Davida Sušca (predsjednika KK Dalj)  i suvozača Dragana Vulina  (tajnika KK Dalj) vidjet će se  tijekom predstojećeg vikenda  prilikom  nastupa na Otvorenom prvenstvu RH u vožnji  dvoprega u Pleternici od 8. do  10. lipnja.

KK Dalj osnovan je, kaže  posada daljskog dvoprega u  ožujku 2010. godine, i već su  duži niz godina aktivni u konjičkim natjecanjima, točnije  u vožnji dvoprega kao i u organiziranju smotri zaprega  u Dalju.
Predsjednik Kluba je juniorski  prvak RH u vožnji dvoprega  2009. godine. Do sada su nastupali za Zaprežni klub Slavonac iz Slavonskog Broda.
– U 2011. godini smo sudjelovali na tri natjecanja, od  čega dva kola Croatia kupa i  Prvenstvo Hrvatske u seniorskoj kategoriji koje se održavalo u Pleternici. Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske  u seniorskoj kategoriji David  Sušac je osvojio sedmo mjesto  od 14 natjecatelja, što je uspjeh s obzirom na jaku međunarodnu konkurenciju.  Sudjelovali smo i na raznim  kulturnim manifestacijama u  svečanim mimohodima na Đakovačkim vezovima s četveropregom, Valpovačkom ljetu,  Pokladnom jahanju u Iloku…,  priča Dragan Vulin.
Prošle godine kupljeno je  opreme u vrijednosti od  50.000 kuna, što uključuje maratonski fijaker i ostalu opremu nužnu za natjecanja. Kupljeno je i jedno vrhunsko  natjecateljsko grlo. Općina  Erdut potomaže rad Kluba, ali  većinu troškova snosila je obitelj Sušac.

You may also like...

Skip to content