I ove godine Općina Erdut olakšala školovanje učenicima i studentima

Općina Erdut i ove je školske godine nastojala s nekoliko aktivnosti iz općinskog proračuna pomoći školovanje u ovoj godini i školarcima i studentima. Posljednja  mjera koja je upravo ponuđena jeste, kaže načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić, natječaj za dodjelu jednokratnih nagrada studentima.

– Ove godine fonda za nagrade je 50.000 kuna, gdje će se uzimati u obzir uspjeh i drugi parametri. Rezultati će natječaja biti poznati do kraja godine.I ovo je još jedna od mjera kojima olakšavamo školovanje jer znamo da je itekako teško plaćati tolike troškove. Vodilo nas je to da u vrijeme krize pomognemo i našim mladima i njihovim roditeljima. Tako smo i ove godine dodijelili stipendije, a svi učenici, bez obzira školuju li se u Osječko-baranjskoj županiji ili Vukovarsko-srijemskoj imaju besplatne karte, a subvencioniramo dio cijene karte i studentima – kaže načelnik Vesić.

Prema kriterijima natječaja pravo prijave na natječaj imaju redoviti studenti hrvatski državljani koji imaju prebivalište ili boravište na području općine Erdut. jednokratna nagrada se dodjeljuje studentima 2. i 3. godine preddiplomskih studija, te 1. i 2. godine diplomskih studija. rok za podnošenje zahtjeva i dokumenata je 15. studenog, a potrebno je dostaviti prijavu na natječaj koja se podiže u Općini Erdut, fotokopiju domovnice i osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu – izvaditi u MUP-u Osijek, potvrdu o redovnom upisu akademske godine 2014/15., fotokopiju strane indeksa s fotografijom i strana s kolegijima akademske godine 2013/14.. uz to je potrebno priložiti i, na fakultetu

ovjeren, prijepis ocjena i bodova za akademsku godinu 2013/14., broj bankovnog računa (iban) na ime podnositelja zahtjeva. dokumentacija se predaje u Tajništvo Općine Erdut u Dalju, Bana J. Jelačića 4, radnim danom od 8 do 15 sati.

Pogledajte tekst natječaja na ovoj poveznici

You may also like...

Skip to content