SASTANAK ČELNIKA OPĆINE ERDUT SA ŽUPANOM Suradnja sa Županijom na zavidnoj je razini

Zajednički projekti Općine Erdut i Osječko-baranjske županije bili su tema jučerašnjeg radnog sastanka u Dalju. O tome kako zajedno odraditi projekte ili im dati potporu prijavljivanjem na natječaje Županije i EU-a govorili su župan, dr. Vladimir Šišljagić, njegov zamjenik Jovan Jelić i pročelnici Županije s čelnicima Općine, načelnikom Jugoslavom Vesićem, njegovim zamjenikom Dariom Vulićem, predsjednikom Općinskog vijeća Jovom Vukovićem, općinskim pročelnikom Brankom Jovićem, direktoricom Čvorkovca Anđelkom Tomašević i direktoricom PORC-a Bojanom Orsić.

– Suradnja sa Županijom na zavidnoj je razini, dugi niz godina radimo na brojnim projektima, pa smo tako županu iznijeli prijedloge i probleme koji bi se mogli dogoditi u provedbi svih naših projekata, od velikih infrastrukturnih do manjih projekata koji su također bitni za naše građane, za mlade… Ponajprije tu mislim na razvoj područja, komunalne infrastrukture u naseljima. Smatram da uz pomoć Županije i sredstvima koja ćemo zajednički uložiti možemo podići kvalitetu života. Zajedno već dugo partnerski radimo na projektima u poljoprivredi i gospodarstvu. Redovito se javljamo na sve natječaje i uspješno provodimo projekte – kaže Vesić.

– Nastavljamo niz zajedničkih projekata, ali i zajedničkih nastupa prema EU fondovima. Razgovarali smo o rješavanju vodoopskrbe, odvodnje. To su velike investicije i krenulo se s projektnom dokumentacijom. Niz je započetih investicija u općine koje idu prema planiranoj dinamici, mi smo se i prije uključili u opremanje doma u Dalj Planini koji planiramo ove godine dovršiti. Nastavlja se gradnja poučne staze prema Aljmašu, to je projekt vrijedan više od osam milijuna kuna u cilju poticanja turizma, a na natječajima Županije su Općini odobrena sredstva na prijavljene projekte. Ovdje je s malim sredstvima napravljeno jako mnogo. Vidljivo je da općinsko čelništvo i te kako zna dobro poslagati prioritete, pripremiti projekte kojih je mnogo, ali i osigurati financije za realizaciju – kazao je Šišljagić.

ABC INKUBATOR ZA FINALIZACIJU POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

Zanimljiv općinski projekt je ABC inkubator, za koji se priprema dokumentacija u cilju poticanja razvoja gospodarstva, odnosno poduzetništva temeljenog na poljoprivrednoj proizvodnji, točnije finalizaciji proizvoda i dodanoj vrijednosti. S desetak tehnoloških proizvodnih ciklusa u ABC inkubatoru će se zadovoljiti potrebe za preradom proizvoda poljoprivrednika. “Županija će se aktivno uključiti jer on otvara nova radna mjesta i neposredno je u funkciji prerade pojoprivrednih proizvoda OPG-ova”, rekao je župan.

You may also like...

Skip to content