Eko-floru zbog “lova u mutnom” otkazuju koncesiju za smeće?!

DALJ – Dopisi zagrebačkog javnog bilježnika o ovršnim troškovima za odvoz smeća poprilično su uznemirili mještane naselja općine Erdut – dvjestotinjak mještana sada mora platiti enormno visoke iznose zbog čega su se požalili i Općini. Pojedinci su za neplaćenu jednu ratu od 24 kune dobili ovrhe od gotovo tisuću kuna.

– Istina je da je tvrtka Eko-flor plus d.o.o., koja je koncesionar prikupljanja otpada u našoj općini, u posljednjih pet dana poslala 200 ovršnih prijedloga. Primjerice, za 24 kune duga “natovareno” je potraživanje troškova ovršnog postupka što ukupno čini 996,25 kuna. Općina je protiv ovakvog postupka koncesionara kojemu ćemo otkazati ugovor o koncesiji, ako ne izađe mještanima u susret – kaže općinski načelnik Jugoslav Vesić.

Dodaje kako će Općina Erdut poduzeti sve kako bi zaštitila mještane i zatražiti pomoć udruge za zaštitu potrošača. “Pozvat ćemo ih na razgovor. Nije u redu ljudima nabijati tolike troškove, posebice jer se radi o uglavnom staračkim domaćinstvima koja ne mogu podmiriti te nevjerojatno visoke iznose. Pa neće valjda podizati kredite kako bi platili jednu ratu za odvoz komunalnog otpada?! Neki su u strahu već platili, ali mi nećemo dopustiti takav “lov u mutnom” koncesionara za odvoz smeća. Napominjem da naši stanovnici nisu dobili nikakvu prethodnu opomenu iz koje bi bilo razvidno da postoji nekakav dug, a nisu dobili ni poziv da se riješi problem. Takav način poslovanja tvrtke Eko-flor plus prelazi granice ljudskosti”, smatra Vesić.

I on sam je, kaže, dobio zahtjev da podmiri račun za koji, kao i mnogi, nije baš siguran da ga nije platio, a nije dobio ni opomenu. Nastala je velika pomutnja među mještanima koji inače uplatnice za te račune dobivaju jednom u šest mjeseci. Vesić dodaje kako su već razmotrili način odvoza smeća ako raskinu koncesiju s Eko-flor plusom. “Snaći ćemo se dok ne pronađemo neko drugo rješenje za odvoz otpada. Eko-floru poručujem da ćemo se zauzeti za naše građane. Nitko ne bježi od svojih obveza, ali ovakav način nabijanja nepotrebnih troškova ljudima koji ionako nemaju dovoljno ni za osnovne životne potrebe nije u redu”, zaključuje Vesić.

D.PEJIĆ

You may also like...

Skip to content