U Aljmašu prave luku, a u Dalju vinsku cestu i muzej

Posjet župana

DALJ/ALJMAŠ – Veliki zamah turizmu na području općine Erdut, a posredno i cijeloj Slavoniji i Baranji, dat će tri projekta od koji će jedan velikoinfrastrukturni – riječko pristanište u Aljmašu za pristanjanje inozemsnih kruzera, Vodogradnja zgotoviti za manje od mjesec i pol dana. Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije, koja financira tu vodograđevinu na kojoj je do sada napravljeno peset posto planiranog posla zadovoljan je dinamikom na gradilištu.

Načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić kaže kako taj projekt ima veliki značaj za razvoj turizma. “Moći ćemo se rijekom povezati s Baranjom, Kopačkim ritom…, što je nama jako važno za seoski turizam koji razvijamo već nekoliko godina podržavajući otvaranje seoskih gospodarstava”, kaže Vesić.

Županija i Općina Erdut su, kaže župan, ušli u dva projekta kao partneri. Radi se o Vinskoj cesti do erdutskog vinogorja dugoj 3,2 kilometara, te o Vinskom muzeju u podrumu u središtu Dalja, lokaciji koju planiraju pretvoriti u mjesto susreta i javnih događanja. Vrijednost je tih projekata 200.000 eura, odnosno po sto tisuća za svaki pojedinačno.

– Desetak je gospodarstava koji se bave nadaleko poznatim vinarstvom i vinogradarstvom i bitno je imati mjesto za kvalitetnu ponudu kontinentalnog turizma u županiji. Tome pridonose i zanimljive manifestacije koje se održavaju na ovom području. Dalj i Aljmaš te ostala mjesta u općini idu putem na kojem je vidljivo da u njima turizam postaje značajna gospodarska grana. I iz ovih projekata vidi se da vodimo brigu o ravnomjernom razvoju cjelokupnog prostora županije. Ne treba zaboraviti i razvoj infrastrukture u Gospodarskoj zoni Bijelo Brdo, za koju su osigurana značajna financijska sredstva, kazao je župan Šišljagić, poručivši da ovaj kraj zasigurno poštuje baštinu i običaje.

Galerija slika

[nggallery id=39]

You may also like...

Skip to content