Erdućani pripremaju smotru Dani trešanja

HKUD “BRANKO HERCEG” IZABRAO B. NIKOLAŠEVIĆ ZA PREDSJEDNICU

Tamburaši su u dvije godine uspjeli nabaviti nove instrumente

HKUD "Branko Herceg"

ERDUT – Na izbornoj skupštini HKUD-a “Branko Herceg” izabrano je rukovodstvo pa je tako Barbara Nikolašević postala predsjednica, Zvonko Šuler potpredsjednik, Ivana Seke tajnik, te Marijana Mikulić blagajnica Društva. Na Skupštini su nastupili tamburaški sastav HKUD-a “Branko Herceg” te dječja plesna skupina koju vodi Zdenka Makaj.

Nikolašević se osvrnula se na rad i dostignuća Društva u protekle četiri godine od osnutka, te istaknula kako se od osnivanja društva, koje nije posjedovalo ništa, ustrojila kvalitetna plesna skupina za čije je uspjehe uvelike zaslužna umjetnička voditeljica Jasmina Šargavinski. Osnovan je tamburaški sastav koji pokriva gotovo sve manifestacije u općini te prati odraslu i dječju skupinu na njihovim nastupima.

Za rad tamburaškog sastava zaslužni su Zvonko Šuler te Miroslav Markulin. Posebno je istaknuta velikodušna donacija Županije i Vladimira Šišljagića 10.000 kuna koji su utrošeni za nabavu nove berde te još dva instrumenta koja su se morala zamijeniti zbog lošeg stanja starih tambura.

Nikolašević se osvrnula na rad i nastupe od kojih je posebno istaknula gostovanje na Interculture festivalu u Budimpešti gdje je HKUD “Branko Herceg”, kao jedini prestavnik iz Hrvatske, predstavio običaje iz Slavonije. ”Ove godine HKUD organizira 2. Smotru folklora pod nazivom Dani trešanja koja će se održati 10. lipnja. Smotra je okarakterizirana kao vrlo uspješna i rado posjećena manifestacija. Organizirana je uz potporu Općine Erdut i Turističke zajednice općine Erdut. Smotra nudi bogatu gastronomsku ponudu, veliki broj izlagača, a sve popraćeno bogatim kulturno-umjetničkim programom i gostovanjem KUD-ova iz cijele Hrvatske”, kazala je Nikolašević.

U Nadzorni odbor izabrani su Koviljka Šuler, Darija Malešević, Josip Huđik, Joška Mihajlović i Miroslav Markulin. HKUD-u su potporu obećali donačelnik Općine Erdut Dragan Vulin, potpredsjednik Turističke zajednice Općine Erdut Darko Barjaktarević te predstavnik za kulturu Emerik Huđik. Večer je završila ugodnim druženjem uz tamburaše HKUD-a “Branko Herceg”.

Galerija slika

[nggallery id=38]

Darko PEJIĆ

You may also like...

Skip to content