Akcija za Dan planeta Zemlja

Dan planeta Zemlja

ERDUT/DALJ/ALJMAŠ/BIJELO BRDO – Komunalno poduzeće Općine Erdut Čvorkovac organiziralo je obilježavanje Dana planeta Zemlja. Direktorica Anđelka Tomašević kaže kako su se pozivu odazvali mještani, djeca iz vrtića, te učenici osnovnih i srednje škole.

Predškolarci su imali radionicu u kojoj su učili o ekologiji, a jednu vrtićku skupinu u Bijelom Brdu tome je poučavala Danijela Mazalica iz Općine Erdut. Prikupljao se sitni otpad u naseljima Erdut, Dalj, Bijelo Brdo i Aljmaš, a djeca su s djelatnicima komunalnog poduzeća u dvorištu Čvorkovac najprije rasađivali presadnice da bi ih potom posadili u bačve preko cestovnog mosta preko Jame, u središtu Dalja.

– Kao i u drugim akcijama uređenja naselja surađivali smo s krajobraznim arhitektom kako bismo zajednički učinili našu općinu ljepšom i ugodnijom za život, kaže Anđelka Tomašević i nastavlja.

– Program u povodu Dana planeta Zemlje 2012. godine osmišljen je na način da educira i informira o ekološkim navedenim principima i potiče njihovu primjenu u praksi. Cilj nam je kod što većeg broja uključenih postići aktivno djelovanje, jer ukoliko zaista želimo očuvati planet Zemlju, znanje samo po sebi nije dovoljno, nego je nužna njegova primjena, smatra Tomašević.

Kako bi nagradili sudionike Tomašević im je organizirala besplatan servis bicikala koje su odradili Milan Vukasović, Sreto Savadinović i Đorđe Radivojčević.

D.Pejić

Galerija slika

[nggallery id=37]

You may also like...

Skip to content