JAVNI POZIV ZA KREDITIRANJE POLJOPRIVREDNIKA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

 

Osječko-baranjska županija zaključila je ugovore o poslovnoj suradnji sa Zagrebačkom bankom za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje i Slatinskom bankom za kreditiranje proljetne i jesenske sjetve te investicijske kredite za financiranje EU projekata poljoprivrednika na području Osječko-baranjske županije. Time su osigurana povoljna financijska sredstva za poljoprivrednike što je jedan od bitnih čimbenika za njihovo poslovanje kao i za mogućnost njihovog daljnjeg rasta i razvitka.

Slijedom navedenog, Osječko-baranjska županija je objavila sljedeće javne pozive:

  • Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje na području Osječko-baranjske županije,
  • Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne i jesenske na području Osječko-baranjske županije i
  • Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za investicijske kredite za financiranje EU projekata poljoprivrednika na području Osječko-baranjske županije.

Kamate za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje, Osječko-baranjska županija će sufinancirati sa 2 (dva) posto, kamate za proljetne i jesenske sjetve će sufinancirati sa 3 (tri) posto dok će investicijske kredite za financiranje EU projekata poljoprivrednika sufinancirati sa 2 (dva) posto, uz mogućnost uključivanja jedinica lokalne samouprave sa područja Osječko-baranjske županije u dodatno subvencioniranje kamatne stope korisnicima kredita sa njihovog područja. Javni pozivi su otvoreni do iskorištenja sredstava osiguranih u proračunu Osječko-baranjske županije za predmetnu namjenu.

Sve dodatne informacije, obrasce zahtjeva i obrasce potrebnih izjava mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Županijska 4, Osijek. Zahtjevi s propisanom dokumentacijom predaju se u 2 (dva) primjerka osobno ili poštom na adresu: Osječko-baranjska županija Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj putem Pisarnice, Županijska 4, 31000 Osijek.

Više informacija i objavljeni Javni pozivi za kreditiranje poljoprivrednika na području Osječko-baranjske županije nalaze se na linku: https://www.obz.hr/index.php/krediti-u-poljoprivredi .

You may also like...

Skip to content