Mladim roditeljima za prinovu dar od 2000 kn

Mlade roditelje s područja općine Erdut, odnosno svako novorođenče Općina Erdut darivat će s dvije tisuće kuna. Naime, Općina Erdut i ove je godine u okviru Mjera pronatalitetne politike, u svom proračunu osigurala dar za svako novorođeno dijete, s prebivalištem na području općine Erdut. Riječ je o jednokratnoj potpori, a poziv je upućen roditeljima djece rođene u 2016. godini.

– Raduje nas podatak da se u posljednjih nekoliko godina rađa i više od 50 beba godišnje, što je u odnosu na prije nekoliko godina pozitivan pomak od nekih 30 ili 40 posto. To je samo jedna od mjera socijalne politike kojima pomažemo mladima i njihovim roditeljima. Općina Erdut oduvijek je socijalno osjetljiva i brine se o svim kategorijama stanovnika pa osim o socijali, starima i bolesnima i ova mjera je uz sufinanciranje prijevoza učenika, rada vrtića i nagrađivanja u obrazovanju doprinos ostanku mladih u našim selima kako bi pridonijeli njihovom razvoju – kaže općinski načelnik Jugoslav Vesić, dodajući kako su za nagrade studentima krajem prošle godine proveli natječaj u vrijednosti 50.000 kuna kako bi nagradili njihov uspjeh.

Dodatno u sklopu takvih mjera Općina, s prijevoznicima, državom i Osječko-baranjskom županijom, sufinancira pun iznos prijevoza pa tako ni jedan učenik srednje škole ne plaća kartu. Pomažu i studentima u prijevozu subvencionirajući ga s 20 do 25 posto cijene karte.

U Općini navode kako mladi roditelji trebaju za novčanu potporu novorođenima priložiti djetetov rodni list, dokument o OIB-u djeteta, uvjerenje o prebivalištu, fotokopiju štedne knjižice na ime djeteta, fotokopiju osobne iskaznice jednog od roditelja, a dokumente treba dostaviti u Općinu Erdut, u Dalju, Ulica bana J. Jelačića 4, soba broj 6, svakog radnog dana od 8 do 14 sati, ili poslati poštom na navedenu adresu.

Jugoslav Vesić načelnik Općine Erdut

U posljednje vrijeme rađa se i više od 50 beba godišnje, što je u odnosu na prije povećanje od 30-40 posto

You may also like...

Skip to content