Općina Erdut i Poduzetničko-razvojni centar pokreću projekt od 606.000 eura

Uređenje gospodarske zone u Bijelom Brdu

Gospodarska zona Bijelo Brdo

BIJELO BRDO – Općina Erdut i Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut planiraju formirati gospodarsku zonu Bijelo Brdo pa će stoga 17. travnja biti prezentiran projekt “Razvoj infrastrukture u GZ-u Bijelo Brdo” poduzetnicima, općinama… Općinski načelnik Jugoslav Vesić, njegov zamjenik Dragan Vulin i direktorica PORC-a Bojana Orsić navode kako bi projekt financirala Europska unija (shema dodjele nepovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu) i Općina Erdut. Projekt je ukupne vrijednosti 606.162,14 eura.

Projekt bi trajao do kolovoza 2013. godine, a projektom se, pojašnjavaju čelnici Općine i PORC-a, želi izgraditi poslovna infratruktura u GZ-u Bijelo Brdo kao pretpostavka pokretanja gospodarskog razvitka, povećanja investicijske aktivnosti na području općine Erdut te otvaranjem novih radnih mjesta poboljšati gospodarsko, ekonomsko i socijalno stanje stanovništva.

Rezultati projekta bit će vidljivi kroz sagrađenih 930 metara ceste u bjelobrdskoj gospodarskoj zoni, postavljanje javne rasvjete s 33 stupa, uspostavljanje sustava skupljanja slijevnih voda, postavljanje 1,024 kilometra cijevi za vodoopskrbu zone, a definirano je i uređenje 115 mjesta za parkiranje.

Partner Općini na projektu je PORC d.o.o. koji je i osnovan radi poticanja poduzetništva i stvaranja poduzetničkog ozračja na području općine.

Dodatne se informacije, navodi Orsić, mogu dobiti na telefon 031/590-111 ili na stranici www.opcina-erdut.com, a kontaktirati se može i na opcinaer@inet.hr ili porc@opcina-erdut.hr. Kontakt osobe su Siniša Bulajić (099/2638 813), Ružica Šimon (099/2638 814) i Bojana Orsić (099/2338 286).

D.Pejić

You may also like...

Skip to content