TRADICIONALNI Nogometni okršaj u Bijelom Brdu

Djedovi su odigrali utakmice s dvije ekipe unuka

BIJELO BRDO – Bjelobrdski nogometaši odigrali su tradicionalni turnir “Djedovi i unuci” u organizaciji tamošnjeg Kluba umirovoljenika. Ekipa djedova pristigla je u pojačanom sastavu kako bi na rezervnoj klupi imala dovoljno zamjena da izdrže ritam s mlađima i unatoč zagrijavanju to im nije pomoglo da svladaju metar niže od sebe protivnike. Izgubili su “na penale”. Tijekom dvije odigrane utakmice osjetno je bilo rasipanje starije ekipe u kojoj nije bilo mlađeg od 54 godine pa su neki dah hvatali uz gol liniju s cigaretom u ruci. Iako se trebalo igrati u revijalnom tonu bilo je, komentirao je sudac Siniša Ćulibrk, “krljanja”, uletanja među noge…

Igralo se i grubo

– Bilo je malo i grube igre, što je normalno kada se jako žudi za pobjedom. Iako su djedovi došli s više članova u ekipi posustajali su i završavali na klupi. Mislim, lijepo smo ih pitali koliko im je potrebno za zagrijavanje pa su nam odgovorili – pola litre. Očito se nisu dovoljno “pripremili” i došli su bez “kondicije”, kaže Ćulibrk.

Najstarijem Ćotki nije pomogao ni “kosmodisk”

Možda im je na terenu nedostajao najstariji nogometaš, 76-godišnji Radivoj Vujić zvani Ćotka. Uhvatilo ga je, kazao nam je, u kralježnici, nešto mu je okoštalo pa je stavio i “kosmodisk”. “Baš sam htio zaigrati, al’ me uhvatilo, a ni ovo čudo koje sam stegnio oko sebe nije pomoglo. U vražju mater i njihove reklame, uzalud sam dao novac”, ljutito je Ćotka komentirao.

Trener ekipe u kojoj je dres s brojem jedan nosila djevojčica Nađa Bugarski je Marko Borojević, a za tu su ekipu igrali i Nikola Nešić, Danijel Narančić, Aleksa Novaković, Aleksa Rabrenović, Luka Dovazalović, Marko Ćulibrk. Svi iz najmlađe kategorije BSK Bijelo Brdo. Dečki kažu kako bi voljeli da je više cura u klubu.

SOKOVI I PIVCE ZA OPORAVAK

Hvatanje predaha iza linije gola

U drugoj ekipi mladih igrali su: Dragan Aleksić, Jovan Klaić, Stefan Klaić, Stefan Mirosavljević, Aleksandar Mirosavljević, Danilo Pavlović, Slobodan Mitrović i Dragan Tomašić. Za Djedove igrali su predsjednik umirovljenika Ljubomir Sekulić, a ostatak ekipe bili su Dušan, Mirko, Močilo, Branko, Nikola i Rade, sve bivši novinari, maratonci, direktori, policajci…. Djedovi su počastili mališane sokovima i grickalicama, a njih pak bake pivcem, kolačima, rakijicom…

Darko PEJIĆ

You may also like...

Skip to content