Općina Erdut se uz Županiju uključila u subvencioniranje kredita za poduzetnike

Općina Erdut provodi različite aktivnosti kako bi potaknula razvoj poduzetništva na svom području. Jedan od koraka u tom smjeru je i uključivanje u projekt subvencioniranja kamata na poduzetničke kredite iz projekta “Kreditiranje obrtnih sredstava”.

Riječ je, kaže načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić, o kreditu koji je namijenjen mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva odnosno j.d.o.o.-ima, obrtima i zadrugama sa sjedištem, odnosno prebivalište, na području Osječko-baranjske županije. Cilj je olakšati poduzetnicima pristup kreditnom potencijalu kako bi se razvijali ili prevladali financijske poteškoće.

– Redovito nastojimo dati doprinos svemu onome što može potaknuti povećanje broja novih gospodarskih subjekata, a time i broja novozaposlenih u našim naseljima. Tako i ovo naše subvencioniranje kamata u projektu sa Županijom nije prvi puta. Općina Erdut će sa jednim postotnim bodom u naredne 4 godine roka otplate, subvencionirati kamate i osigurati sredstva za subvencioniranje kamata za maksimalni ukupni kreditni potencijal od 20.000.000 kuna.

Uvjet za subvencioniranje kamata iz Proračuna općine Erdut po poduzetničkim kreditima je da zadruge ili obrti imaju na području općine Erdut prebivalište ili sjedište poduzetnika – najavljuje načelnik Vesić očekujući da će poduzetnici uspjeti realizirati kredit.

Naime,  posljednjih godina dobivanje kredita je otežavalo to što poduzetnici nisu mogli zadovoljiti takve uvjete ili su bili prezaduženi.

Riječ je o aranžmanu s 11 poslovnih banaka s kojima je župan Vladimir Šišljagić nedavno potpisao ugovore o jeftinijim kreditima za poduzetnike, gospodarstvenike, obrtnike prema kojima Županija s dva postotna boda sufinancira kredite. Uvjet je bio da bankari ponude kamatu najviše do sedam posto kako bi ona u konačnici poduzetnicima bila povoljnija odnosno  još niža kada se županijskoj subvenciji pridoda i ona od općinske strane. Krediti iz ove linije su s pola godine počeka i četiri godine otplate.

You may also like...

Skip to content