Plastično nije fantastično

Udruga Zajedno za zajednicu u partnerstvu sa Osnovnom školom Dalj provodi projekt pod nazivom „Plastično nije fantastično“. Ukupna vrijednost projekta je 7.600,00 kn, a sufinanciran je od strane Osječko-baranjske županije i općine Erdut.
Ciljevi projekta su odgojiti ekološki osviještenu djecu koja se odgovorno ponašaju prema prirodi, upoznati djecu osnovnoškolskog uzrasta sa prirodnim blagodatima naše općine kao i načinom očuvanja prirodnih ljepota u lokalnoj zajednici.
Dana 28.10.2016. godine u područnoj školi Aljmaš održana je radionica pod nazivom „Eko-patrola“. Učenici od 1. – 4. razreda su zajedno sa svojim učiteljima i volonterima udruge Zajedno za zajednicu, pokupili smeće unutar školskog dvorišta, te kroz igru i odgovaranje na pitanja o ekologiji, naučili nešto više o razvrstavanju i pravilnom odlaganju otpada, te o zaštiti okoliša i važnosti sudjelovanja lokalne zajednice u brizi za čist i zdrav okoliš.
Po završetku radionice djeca su kao dar za sudjelovanje na radionici dobila platnene vrećice za preobuću koje su alternativa plastičnim vrećicama. Na taj način volonteri udruge su im ukazali na važnost upotrebe prirodnih materijala koji se mogu više puta upotrijebiti, a sve u interesu očuvanja okoliša i prirode u lokalnoj zajednici.

Nikolina Opšić, volonterka udruge

You may also like...

Skip to content