poziv poljoprivrednim gospodarstvima OBŽ-e za edukaciju o uzimanju uzoraka tla i analizama

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Služba za stručnu podršku– Područna jedinica Osijek zbog velikog interesa poljoprivrednika tijekom 2020. g. organizira 17.02.2021.g.(srijeda) od 9,00-14,00 h u velikoj sali PORC-a(stara škola) Dalj, B.J.Jelačića 1(preko puta Općine), edukaciju o uzimanju uzoraka tla i analizama.

Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“ broj 28/18, 115/18, 98/19) fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika dužne su provoditi ispitivanje plodnosti tla (analize tla) na poljoprivrednom zemljištu upisanom u ARKOD sustav te voditi evidenciju o primjeni gnojiva (mineralnih i organskih), poboljšivača tla i pesticida.

Planirano vrijeme trajanja ove jednodnevne edukacije je pet sati, sa slijedećim temama:

  • – Propisi i obveze za korisnike poljoprivrednog zemljišta
  • – Pravilno uzimanje uzoraka tla
  • – Označavanje i dostavljanje uzoraka tla
  • – Značaj provedbe analize uzoraka tla
  • – Mjere očuvanja i popravka plodnosti tla

Poljoprivredna gospodarstva koja predmetnu edukaciju nisu prošla u 2020.g. mogu se za nju samostalno prijaviti putem linka: https://www.savjetodavna.hr/eventer/uzimanje-uzoraka-tla-za-analizu-205/edate/2021-02-17/
ili za prijavu kontaktirati Ministarstvo poljoprivrede, Služba za stručnu podršku – Područna jedinica Osijek, gđu.mr.sc. Branka Grahovac, na Tel:031/586-485.

Maksimalan broj korisnika edukacije može biti 25, za planiranu edukaciju dobivena je suglasnost Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a ista će biti održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za gospodarstvo Općine Erdut, na telefon 031/590-111, radnim danom od 7,30-14,30 h.

OPĆINA ERDUT

You may also like...

Skip to content