Prvi semafor u Bijelom Brdu čeka samo struju

PROJEKT POBOLJŠANJA SIGURNOSTI

PROJEKT POBOLJŠANJA SIGURNOSTI

U središtu Bijelog Brda postavljen je semafor i napravljen novi pješački prijelaz kod osnovne škole kako bi se riješila kritična prometna točka. Postavljeni svjetlosni uređaji za regulaciju prometa proradit će, kažu u Hrvatskim cestama, kada HEP priključi struju.

Na tom su projektu sudjelovali Općina Erdut i HC. Načelnik općine Jugoslav Vesić, kaže da su uređenje financirali oni, a uređaj i konzole Hrvatske ceste kako bi se semaforizacijom povećala sigurnost na tom dijelu i smanjila mogućnost tragedije kakva se dogodila prošle godine, kada je nedaleko od tog mjesta stradao pješak. Pripremne i građevinske radove odradila je tvrtka “Čvorkovac”.

Ivica Abičić, suradnik za sigurnost prometa u Hrvatskim cestama u Osijeku, institucije u čijoj je nadležnosti cesta kroz Bijelo Brdo, potvrđuje kako su svi poslovi na semaforu odrađeni, a priključivanje i vrijeme puštanja u rad ovisi o HEP-u, no, nada se da će i to uslijediti uskoro.

– Takozvanim pozivnim semaforima želi se sigurnost svih sudionika u prometu podići na viši stupanj. Semafori su uočljivi s velike udaljenosti, jer je riječ o ravnoj dionici ceste i jer su uređaji postavljeni na konzole iznad kolnika. Čim se semafori priključe na struju izbrisat ćemo obližnje oznake zebre s kolnika, jer se taj pješački prijelaz ukida, a pješaci će se se moći službeno koristiti samo ovim novim, pojašnjava Ivica Abičić.

D. Pejić

You may also like...

Skip to content