Pružanjem socijalne skrbi do samozapošljavanja

Samozapošljavanje

Samozapošljavanje

Osječka udruga za rad s mladima “Breza” odrganizirala je u daljskom Kulturno-znanstvenom centru Milutin Milanković radionicu “Razvoj socijalnih usluga u privatnom i civilnom sektoru na području rada s djecom, mladima i starijim osobama”.

Predsjednica Breze Suzana Vargović pojasnila je kako su radionicom željeli potaknuti razvoj socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, sukladno potrebama korisnika i potrebama Ministarstva socijalne politike i mladih koje se nalazi u procesu deinstitucionalizacije sustava, budući da razvoj ovih usluga može otvoriti prostor za nova zapošljavanja. “Informirali smo zainteresirane i pružatelje socijalnih usluga o mogućnostima organiziranja, financiranja i održivosti socijalnih usluga za različite skupine korisnika, od djece i mladih do invalida, osobe s problemima ovisnosti, starijih osoba…”, kazala je Vargović, koja je održala predavanje o socijalnim uslugama koje pruža.

U raspravi je sudjelovao i mr. sc. Josip Sarić, viši savjetnik Ministarstva socijalne politike i mladih na temu “Proces transformacije socijalnih usluga u RH – Tko sve može biti pružatelj socijalnih usluga i koji su kriteriji”.D.Pejić

You may also like...

Skip to content