ČETVRTI SASTANAK PARTNERSKOG PROJEKTA OPĆINE ERDUT – „SOLIDA“ U OPĆINI SANTA POLA, ŠPANJOLSKA

U općini Santa Pola u Španjolskoj je od 14.03.2018. do 16.03.2018. održan četvrti sastanak partnerskog projekta SOLIDA na kojem su sudjelovali predstavnici projektnog tima općine Erdut Milan Franić i Siniša Bulajić te volonterka općine Erdut Sofija Ljubojević.

Cilj projekta je stvoriti mrežu europskih općina za promicanje demokratskog sudjelovanja migranata. Projekt se provodi sa partnerima iz Italije (Gioiosa Ionica), Malte (Birgu), Portugala (općina Lousada), Grčke (općina Neapoli Sykies), Slovenije (općina Novo Mesto), Španjolske (općina Santa Pola), te Udrugom Reti dei Comuni Solidali RECOSOL (Italija).

Cilj događanja u općini Santa Pola je bio obraditi temu „Savjetodavna tijela za migrante“. Prvi dan održan je okrugli stol na temu savjetodavnih tijela, predstavljen nam je rad socijalnih radnika, Crvenog Križa, Civilne zaštite, Nacionalne policije, medicinskog osoblja te ostalih partnera javnog i civilnog društva u slučaju dolaska broda s migrantima. U luci Santa Pola održana je i simulacija sigurnih mjera koje se usvajaju kada brodovi s migrantima stižu na obalu. U poslijepodnevnim satima organiziran je obilazak povijesne i kulturne baštine grada Santa Pola. Drugi dan održana je rasprava o prijedlozima i izmjenama Statuta mreže europskih općina za promicanje demokratskog sudjelovanja migranata, organiziran je obilazak otoka Tabarca, muzeja Tabarca, te obilazak cijele općine. Treći dan održana je evaluacija te daljnji dogovori oko sljedećeg sastanka. Na događanju je sudjelovalo ukupno 51 sudionik, 29 lokalnih sudionika i 22 međunarodna sudionika. Sljedeće događanje u okviru projekta održat će se u općini Birgu na Malti u travnju ove godine.

Projekt je financiran kroz program Europa za građane 2014.-2020.

 

Milan Franić, bacc.oec., projekt asistent

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o.

You may also like...

Skip to content