Nagrađeni najbolji radovi na natječaju “Priroda za vodu”

Pljesak, ali i vrijedne novčane nagrade zaslužili su vrtićarci i školarci s područja općine Erdut nakon prezentacije onoga što su pripremili za natječaj “Priroda za vodu” koji je u povodu Svjetskog dana voda pripremilo poduzeće Čvorkovac – vodne usluge d.o.o. i Općina Erdut. Nagrade je i čestitke učenicima, ali i ravnateljima škola i vrtića uputio općinski načelnik Jugoslav Vesić s direktoricom Čvorkovca Anđelkom Tomašević, a u nazočnosti donačelnika Slobodana Narančića i Davida Sušca, te Đorđa Nešića, predsjednika komisije za ocjenjivanje pristiglih radova, među kojima je ove godine bilo recitacija, pjesmica, likovnih i literarnih radova, igrokaza, videouradaka, ali i konkretnih akcija koje su poduzeli učenici čisteći obalu Dunava.

Tako su nagrade dobila djeca iz dječih vrtića Mali princ iz Bijelog Brda i Dalja, 1.a razred OŠ Dalj, učenici 2., 6. i 8. razreda OŠ Bijelo Brdo, medijska skupina OŠ Dalj i učenici Srednje škole Dalj, a djeca su nakon domjenka mogla sudjelovati i u radionicama vezano uz Dan zaštite voda.

Načelnik Vesić kazao je kako je lijepo da stariji od djece mogu naučiti korisne i nove stvari, posebice o zaštiti prirode, što je jako važno. “Izuzetno mi je drago da su Čvorkovac i Općina napredovali po broju sudionika i gostiju toliko u ovoj tradicionalnoj manifestaciji da smo morali tražiti veći prostor za održavanje i na kraju se preseliti u Dom kulture. Puno toga učimo od mališana, kojima zahvaljujem, kao i Čvorkovcu na svakodnevnom radu kroz predavanja, razgovore, radionice, rad sa školama. Puno se napredovalo i u svijesti o ekologiji, što rezultira čistijom prirodom. Zahvaljujem i školama i vrtićima koji rade na ovakvim projektima”, kazao je načelnik Jugoslav Vesić.

Direktorica Anđelka Tomašević, oduševljena trudom i zavidnom razinom pristiglih radova, zahvalila je djeci i mentorima istaknuvši kako cijene što rade na osvješćivanju o zaštiti prirode i očekuje da će nastaviti i dalje suradnju na sličnim projektima.

You may also like...

Skip to content