ŠESTI SASTANAK PARTNERSKOG PROJEKTA OPĆINE ERDUT – „SOLIDA“ U OPĆINI NEAPOLI-SYKEON ( THESSALONIKI ) U GRČKOJ

U općini Neapoli-Sykeon ( Thessaloniki ) u Grčkoj je od 26.06.2018. do 29.06.2018. održan šesti sastanak partnerskog projekta SOLIDA na kojem je sudjelovao predstavnik projektnog tima općine Erdut Milan Franić.

Cilj projekta je stvoriti mrežu europskih općina za promicanje demokratskog sudjelovanja migranata. Projekt se provodi sa partnerima iz Italije (Gioiosa Ionica), Malte (Birgu), Portugala (općina Lousada), Grčke (općina Neapoli Sykies), Slovenije (općina Novo Mesto), Španjolske (općina Santa Pola), te Udrugom Reti dei Comuni Solidali RECOSOL (Italija).

Cilj događanja u općini Neapoli-Sykeon ( Thessaloniki ) u Grčkoj je bio obraditi temu „Podizanje svijesti među lokalnim zajednicama“. Prvi dan održana su predavanja na temu međunarodne i nacionalne politike za izbjeglice i imigrante, predstavljen nam je rad UNHCR-a i obrazovne i integracijske politike za djecu imigranata i izbjeglica u lokalnim školama. U poslijepodnevnim satima organiziran je obilazak povijesne i kulturne baštine grada Thessaloniki. Drugi dan održana su predavanja o lokalnim integracijskim politikama za imigrante i izbjeglice, predstavljen nam je projekt REACT, škola grčkog jezika te smo imali priliku upoznati izbjeglice i čuti njihova iskustva. Treći dan održana je evaluacija te daljnji dogovori oko sljedećeg sastanka. Sljedeće događanje u okviru projekta održat će se u općini Novo Mesto u Sloveniji u rujnu ove godine.

Projekt je financiran kroz program Europa za građane 2014.-2020.

 

Milan Franić, bacc.oec., projekt asistent

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o.

You may also like...

Skip to content