TRISTOTINJAK NATJECATELJA I GOSTIJU NA DALJSKOJ FIŠIJADI

Fišijada

U Erdutu natjecat će se kuhari iz Dalja, Bijelog Brda, Aljmaša i Erduta. Na općinsku fišijadu idu Čičovački, Ocić i Sušac.

DALJ – Tristotinjak gostiju uživalo je u ukusnim fiš-paprikašima koje je za njih skuhalo devetnaest natjecatelja i još nekolicina kuhara koji su kuhali izvan konkurencije na natjecanju u kuhanju tog jela od ribe. Tradicionalnu fišijadu organizirao je Mjesni odbor Dalj u Domu kulture, a kuhalo se na platou ispred te zgrade.

Prvo mjesto osvojio je Živko Čičovački. Drugo mjesto pripalo je, prema mišljenju ocjenjivačke komisije, Draganu Ociću, dok je treće mjesto zasluženo osvojio Zoran Sušac. Sva trojica će se okušati na krovnom natjecanju Fišijadi općine Erdut predstavljajući svoje mjesto Dalj u Erdutu gdje će se okušati i najbolji kuhari iz Bijelog Brda, Aljmaša i Erduta.

Predsjednik Mjesnog odbora Dalj Slobodan Jelić kaže kako je vrlo zadovoljan i brojem natjecatelja i brojem gostiju koje su doveli sa sobom na to daljsko druženje lubitelja jela u kotliću.

– Svim smo natjecateljima osigurali i ribu i ostalo što je bilo potrebno za natjecanje, a oni su samo trebali pokazati svoje kulinarsko umijeće. Rezultati su takvi da su pobjednika odredile nijanse u ukusu fiš-paprikaša. Samo jedan bod bila je razlika među suparnicima. To je sasvim razumljivo jer smo mi podunavsko mjesto i kuhanje fiša je kod nas tradicija. Još mi je draže što je ovo natjecanje dalo još jedan važniji rezultat – druženje ljudi dobre volje, kazao je Jelić.

Svim su natjecateljima uručene zahvalnice za sudjelovanje kao i sponzorima bogatih nagrada koje je prvoplasirani kuharski trojac iz Dalja ponio kući.

Darko PEJIĆ

You may also like...

Skip to content