U Dalj Planini Sajam cvijeća i seoskog  turizma, a u Dalju Wine tour večer

Dvije svibanjske turističke manifestacije pod motom “Doživite čarobno proljeće u Dalj Planini”

Pod motom “Doživite čarobno proljeće u Dalj Planini!” 9. svibnja održat će se 9. po redu Sajam cvijeća i seoskog turizma u Dalj Planini. Jugoslav Vesić, predsjednik Turističke zajednice općine Erdut i ujedno  načelnik Općine Erdut, poziva goste koji tradicionalno dolaze na ovu manifestaciju da posjete Dalj Planinu i dožive čari mađarskih delicija te uživaju u programu prema kojem je tog dana u 10 sati predviđeno okupljanje gostiju na Sajmu cvijeća, vina i turizma uz domaće proizvode.
Svečano otvaranje je u 11 sati, a od  11,30 sati nastupaju kulturno-umjetnička društava. U 12 sati počinju “Mađarske delicije – Dođi, Vidi, Kušaj i Uživaj”, a u 13 sati je izložba oldtajmera te kušanje delicija od divljači. U 16 sati nastavlja se drugi blok kulturno-umjetničkog programa, izložba, degustacija i prodaja vina, rakije, sira, meda, kolača, suvenira, rukotvorina i cvijeća. U 19 sati je zatvaranje sajmske manifestacije.

Organizatori pozivaju izlagače da preuzmu prijave na stranicama www.tz.opcina-erdut.hr, a sudjelovati mogu seoska gospodarstva, građani, zadruge, udruge i poduzeća.

Kontakt je moguć i preko zamjenika predsjednika TZ Erdut Darka Barjaktarevića: Turistička zajednica općine Erdut na telefon 091/573-76-93 ili na e-mail tz.opcine.erdut@gmail.com.

Dva dana prije tog svibanjskog vikenda održat će se i promocija Vinsko-turističke ceste Erdutskog vinogorja Dani otvorenih vrata vinskih podruma. Naime, manifestacija 7. Dani vina i turizma Osječko baranjske županije još je jedna od manifestacija koje se održavaju u sklopu proljetne turističke ponude, pa će  u Dalju, 7. svibnja, u 17 sati biti održana Wine tour večer u Dalju u vinoteci “Teutoburgium” gdje će biti izložba i degustacija vina uz bogatu gastronomsku ponudu i glazbu.

You may also like...

Skip to content