Stanovnici naselja općine Erdut obilježili Dan planeta Zemlja

U Dalju otvoren novi park uz Dunav i posađena sekvoja

Svečanim otvorenjem novog parka u Maloj Dalmaciji Općina Erdut Čvorkovac d.o.o.. TZ Erdut i PORC obilježili su Dan planeta Zemlja.

Nekadašnja ledina pretvorena je, prema ideji općinskog načelnika Jugoslava Vesića,  u novi park i igralište koji s Daljskom šetnicom uz Dunav čini s Patrijaršijskim parkom na drugom kraju šetnice ekološku cjelinu. U akciju sadnje 300 biljaka uključilo se  i stotinjak djece iz vrtića, OŠ Dalj i SŠ Dalj. Ovo smo druženje označili sadnjom sekvoje, stabla koje doživi i tisuću godina. Ovo nije prva sekvoja koja je posađena u našoj općini, a sekvojom pokazujemo naš odnos prema prirodi i ono će nekim naraštajima u dalekoj budućnosti svjedočiti o onome što mi sada ostavljamo nadolazećim generacijama. Postavljene su klupe i koševi, a uz park nalazi se i eko otok. Sve su poslove obavili djelatnici komunalne tvrtke Čvorkovac i zaposleni na javnim radovima. Projekt je financiran od Općine Erdut, Osječko-baranjske županije i Ministarstva regionalnog razvoja – kazala je direktorica Čvorkovca Anđelka Tomašević.

Majstori su građanima besplatno servisirali bicikle kako bi ih poticali da ih što više koriste umjesto automobila i tako pridonesu čuvanju okoliša.

You may also like...

Skip to content