VELIKO PRIZNANJE SREDNJOJ ŠKOLI DALJ EU parlament dodijelio im nagradu Karlo Veliki

Srednja škola Dalj ovogodišnji je dobitnik nagrade „Karlo Veliki“ za Republiku Hrvatsku, u organizaciji Europskog parlamenta. Srednja škola Dalj projektom MLADI ZA MLADE, EU ZA SVE predstavljat će Republiku Hrvatsku i natjecat će se s oštrom konkurencijom iz ostalih država članica iz EU-a za tri najbolja projekta. Projekt Mladi za mlade, EU za sve proveli smo u suradnji s tri partnerske škole iz Mađarske, Rumunjske i Srbije.
Žiri koji je odlučivao o plasmanu projekata na razini RH, sastojao se od tri hrvatska zastupnika u EU Parlamentu, u sastavu Tonino Picula, Jozo Radoš i Andrej Plenković te jednog predstavnika nevladine organizacije iz Hrvatske Krešimira Čanića.
– Kao ovogodišnji pobjednici iz RH naša škola će sudjelovati na svečanoj dodjeli nagrada u Aachenu, u Njemačkoj, 12. svibnja 2015. Ovom nagradom odalo se priznanje za provedene projekte naše škole kojima smo promicali međusobno razumijevanje u Europi i međunarodnoj zajednici, stvaranje zajedničkog osjećaja europskog identiteta i integracija te zapraktične primjere suživota Europljana u okviru jedinstvene zajednice – kaže profesorica Ivana Bertić iz SŠ Dalj dodajući kako su voditeljice projekta profesorice Ivana Bertić Bulić i Nataša Seršić.
Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, čestitao je učenicima i djelatnicima Srednje škole Dalj na prestižnoj nagradi Karlo Veliki. Riječ je o nagradi koju jedanput godišnje dodjeljuje Europski parlament, zajedno s njemačkom Zakladom Karlo Veliki iz Aachena, s ciljem poticanja razvoja europske svijesti među mladima, kao i njihovo sudjelovanje u europskim integracijskim projektima. Nagrada će im biti dodijeljena 12. svibnja.
– Veseli me da ste sudjelovali u tom hvalevrijednom projektu i da je Europska komisija prepoznala značaj i kvalitetu projekta Mladi za mlade – EU za sve, koji ste proveli u suradnji s trima partnerskim školama iz Mađarske, Rumunjske i Srbije. Ovom nagradom Srednjoj školi Dalj odano je priznanje za projekte kojima promiče međusobno razumijevanje u Europi i međunarodnoj zajednici, kao i za praktične primjere suživota Europljana – navodi se u ministrovoj čestitci.

You may also like...

Skip to content