Gastro-eno-etno vikend u erdutskom kraju pod motom “Doživite čarobno proljeće u Dalj Planini!

Pod motom “Doživite čarobno proljeće u Dalj Planini!” danas, 9. svibnja, odžava se u organizaciji Turističke zajednice Općine Erdut 9. “Sajam cvijeća i seoskog turizma” uz dodtni sadržaj manifestacije “Čari mađarskih delicija – Dođi, Vidi, Kušaj i Uživaj” u Dalj Planini.
Načelnik Općine Erdut, ujedno i predsjednik Turističke zajednice, Jugoslav Vesić i Darko Barjaktarević, zamjenik predsjednika TZ Erdut, pozivaju na ovu tradicionalnu manifestaciju na kojoj neće nedostajati ni zabavne i gastronomske ponude tipične za kraj koji se prostire u tom dunavskom području.
Manifestacija počinje u 10 sati kada će se početi nuditi cvijeće, vino i promovirati turizam uz domaće proizvode. Svečano otvaranje Sajma je u 11, a nakon toga, u 11,30 sati, program se nastavlja uz kulturno-umjetnička društava. U 12 sati počinje dio Sajma rezerviran za prezentaciju mađarskih delicija pod nazivom “Dođi, Vidi, Kušaj i Uživaj”, a u 13 sati je izložba “oldtimera” uz gastronomsku ponudu delicija od divljači. U 16 počinje drugi blok kulturno-umjetničkog programa, te izložba, degustacija, prodaja: vina, rakije, sira, meda, kolača, suvenira, rukotvorina, cvijeća. Sajam se zatvara u 19 sati.
Kako je ovaj Sajam prilika za turističku promociju posjetiteljima će, napominju Vesić i Barjaktarević, domaćini iz erdutskog kraja tijekom vikenda nuditi promociju Vinsko-turističke ceste Erdutskog vinogorja i Dane otvorenih vrata vinskih podruma.

You may also like...

Skip to content