Osnovci će ispred svoje škole u Bijelom Brdu dobiti semafor

UKLANJANJE PROMETNE CRNE TOČKE

Uskoro će u središtu Bijelog Brda, kako je i najavljeno nakon prošlogodišnje teške prometne nesreće, promet biti sigurniji jer će na kritičnoj točki biti postavljeni svjetlosni uređaji za regulaciju prometa.

Naime, nedavno su počeli građevinski radovi ispred Osnovne škole Bijelo Brdo. Načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić kaže da bi radovi trebali biti gotovi za tridesetak dana.

– Ovo što se sada radi u središtu sela zapravo su pripremni radovi. Uklanjaju se postojeće betonske kocke na tom dijelu ulice, koja će biti drugačije uređena. Cijeli posao odradit će djelatnici našeg komunalnog poduzeća Čvorkovac, a nakon toga dolaze stručnjaci koji će postaviti konzole i semafore. Radi se o dijelu ceste na kojem je prošle godine stradalo dijete i zahtjev za semafore nametnuo se kako bismo osigurali sigurnost djece ali i ostalih koji prelaze tu inače vrlo prometnu cestu – kaže načelnik Vesić.

Željko Stojanović, predradnik u Čvorkovcu kojeg smo zatekli na novootvorenom gradilištu, kaže da će uklanjanje betona potrajati nekoliko dana te ujedno apelira na vozače da tim dijelom voze opreznije jer na cesti i oko nje zbog radova manipuliraju građevinski strojevi.

– Posebnu pozornost vozači trebaju obratiti vozeći se tim dijelom, jer završavaju zimski praznici pa će središte Bijelog Brda biti prepuno osnovaca, a doba je godine kada su vidljivost i pregledanost znatno smanjeni – upozorava Vesić, dodajući da će u školi biti održana i prometna edukacija za djecu kako bi se znala služiti novim pješačkim semaforom i sigurno prelaziti cestu. Kako doznajemo, u Bijelom Brdu će se ukinuti jedan od pješačkih prijelaza.

Veća sigurnost za najmlađe

Što se tiče semaforizacije na području Općine Erdut, načelnik Vesić kaže da će ovim semaforom, nakon onoga koji je postavljen u Dalju kod škole, biti uklonjene najkritičnije točke u prometu, posebice tamo gdje se najviše kreću najmlađi.

Darko PEJIĆ

You may also like...

Skip to content