U kolovozu završetak radova na Domu kulture u Dalj Planini

Za tri mjeseca bit će u potpunosti završen Društveni dom KUD-a Petefi Šandor u Dalj Planini. Tamo su sporazum o toj investiciji za završne radove na objektu, vrijedne više od milijun kuna, a u nazočnosti načelnika Općine Erdut Jugoslava Vesića, potpisali saborski zastupnik Robert Janković i direktorica komunalnog poduzeća Čvorkovac Anđelka Tomašević. Radove će izvesti Produkt gradnja d.o.o., čiji je predstavnik također nazočio svečanom potpisivanju ovoga sporazuma te tvrtka Čvorkovac.

Načelnik Vesić zahvalio je Jankoviću i Demokratskoj zajednici Mađara, svim građanima Mjesnog odbora Dalj Planina i Općine Erdut te članovima KUD-a što su ispregovarali pomoć za ovu investiciju s Vladom Republike Mađarske.

Janković je zadovoljno ustvrdio kako se projekt Doma privodi kraju zahvaljujući vladi Mađarske koja je odlučila uložiti značajna sredstva.

– U ovome ne bi uspjeli da KUD P. Šandor i DZMH nisu imali konstantnu potporu Općine Erdut svih ovih godina od kada je počela gradnja, odnosno od 2011. godine. Stoga zahvaljujemo Općini i načelniku Vesiću na tome, kao što zahvaljujemo i Anđelki Tomašević i Čvorkovcu bez kojih također ne bismo uspjeli. Naravno, zahvaljujemo i Osječko-baranjskoj županiji koja je također svake godine podupirala ovaj projekt, kao i ovaj završetak. Ukupna investicija da objekt dobije uporabnu dozvolu sredinom kolovoza iznosi 1.040.000 kuna. Ovaj projekt se provodi kako bi se osigurali uvjeti za rad KUD-a i svih segmenata mađarsklog društvenog života u Dalj Planini, ali i svih stanovnika općine Erdut kojima će objekt biti na raspolaganju – izjavio je, između ostaloga, Janković, najavivši da će ovdje biti središnja proslava Dana svetog Stjepana – mađarskog nacionalnog praznika.

Potpisivanju je nazočio i predsjednik Općinskog vijeća Jovo Vuković, a načelnik Vesić pojasnio je strukturu financiranja.

– Od iznosa potrebnog za završetak vlada Mađarske osigurala je 100.000 eura, a Općina Erdut riješit će ostatak potrebnih sredstava. Nadamo se da ćemo kao i do sada imati u tome potporu Županije koja je s Općinom proteklih godina davala sredstva za gradnju ovoga doma. Obećali smo da ćemo ovaj projekt dovesti do kraja i nema razloga da mi, kao jedinica lokalne samouprave, a mogu slobodno reći i u ime Osječko-baranjske županije kao regionalne samouprave, ne nastavimo do kraja s financijskom potporom ovome projektu. Svake godine ulagali smo prema mogućnostima i DZMH, i Općina, i Župnija prosječno sto do sto pedeset tisuća kuna od početka radova do danas“, kazao je Vesić.

You may also like...

Skip to content