Učenici Srednje škole Dalj nastupili u EU

Učenici Srednje škole  Dalj

Učenici Srednje škole Dalj

U sklopu programa Euroscola kojeg provodi EU parlament – Ured za informiranje u RH 23 učenika i dvije profesorice Srednje škole Dalja boravili su u Strasbourgu, a to im je bila nagrada za film koji su snimili učenici ekonomskog usmjerenja na temu “Izbori za EU parlament: zašto je moj glas važan?”.
Profesorice Ivana Bertić Bulić i Natasa Seršić kažu kako im je glavni cilj bio posjetiti EU parlament pa su na dan Europe daljski učenici preuzeli uloge EU parlamentaraca zajedno s još 600-tinjak srednjoškolaca i stotinjak profesora koje je parlament na taj dan ugostio iz svih država članica.
– Učenici su se družili na radionicama raspravljajući o važnim europskim pitanjima kao što su nezaposlenost mladih, zaštita okoliša, budućnost Europe… Kao završno druženje učenici i nastavnici odigrali su Eurogame, kviz iz poznavanja EU i opće kulture. Ovo je za nas bilo važno putovanje i iznimno smo ponosni što smo baš mi mogli predstaviti Hrvatsku i Slavoniju. U jednominutnom govoru predstavili su nas Nikolina Nešić i Stefan Ilić, učenici 1.i 4. razreda naglašavajući da smo u Parlamentu toga dana bili sigurno najmanja škola ali s najtoplijim i najvećim srcem.
Ponosni smo na naše učenike koji su se vrijedno pripremali za ovo putovanje na radionicama u školi, kaže Bertić Bulić.
Daljci su, osim Parlamenta i zgrade Vijeća Europe, posjetili i njemački grad Stuttgart i proljetni sajam “Fruhlingsfestu”.
Troškove su nam, kažu profesorice, pokrili organizator programa Euroscola i Osječko-baranjska županija.

You may also like...

Skip to content