UČENIČKI PRIJEVOZ IZ ERDUTA Besplatno do škole

HŽ prijevoz

DALJ – Prijevoz srednjoškolaca s područja općine Erdut riješen je bez bune djece i njihovih roditelja kakva se primjerice podigla neki dan u Čepinu velikom zaslugom općinskih čelnika unatoč tome što su za prijevoz do škola u Osijeku i Vukovaru angažirana čak četiri prijevoznika.

Načelnik Jugoslav Vesić kaže kako su pronašli mogućnost da subvencioniraju prijevoz dvjestotinjak učenika, i to u većem iznosu u odnosu na pojedine općine.

– U aranžmanu s HŽ-om uz subvenciju Ministarstva obrazovanja od 75 posto i 5 posto subvencije Osječko-baranjske županije, Općina Erdut plaća 20 posto učeničke karte pa učenici putuju besplatno. Inače, i studentima subvencioniramo cijenu karte s pedeset posto iznosa – kaže načelnik Vesić.

S GPP-om učenici iz Bijelog Brda do Osijeka također putuju besplatno jer Općina plaća 20 posto cijene karte, a Ministarstvo 75 i Župnija pet posto.

Isti model sufinanciranja kao s Gradskim prijevozom putnika Osijek sklopljen je s autobusnim prijevoznikom Panturistom (u postotcima 20 Općina / 75 država / 5 Županija).

– Uz ta tri prijevoznika imamo sklopljen ugovor i s prijevoznikom Čazma iz Vukovara. Tu liniju besplatno koristi 25 učenika koji se školuju u Vukovaru, a budući da je to područje druge županije, odnosno Vukovarsko-srijemske, prijevoznk se odrekao pet posto od iznosa mjesečne karte, Općina Erdut plaća 20 posto iznosa, a državna je subvencija 75 posto – pojašnjava Jugoslav Vesić.D.Pejić

You may also like...

Skip to content