OPĆINA ERDUT postala veliko gradilište U Bijelom Brdu počinje gradnja silosa i sušare

BANDERA

Gospodarska zona

Završavaju  se građevinski infrastrukturni  radovi na prostoru Gospodarske zone Bijelo Brdo pa će vrlo  brzo biti spremna i za nove  zakupce. Načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić kaže da su  očito dobro procijenili veličinu, jer će zona biti popunjena.
– U tijeku su pripreme za dolazak novog investitora, za sada mogu kazati da se radi o proizvodnoj djelatnosti i koji  bi trebao, procjenjuje se, otvoriti popriličan broj radnih  mjesta u drvnoj industriji, što je odlično za našu općinu, u  kojoj je podosta nezaposlenih.  Trenutačno se radi na uređenju parkirališnih mjesta,  ceste su završene na dijelu kod  trenutnog zakupnika – zagrebačkog Granolija, postavljaju  se javna rasvjeta… Ta zagrebačka tvrtka već je završila prvu etapu svojih radova. Naime,  napravljena je upravna i skladišna zgrada i pista za otkup i  smještaj žitarica, a sada bi trebala početi druga etapa građevinskih radova na ostatku njihove parcele. Tamo se treba  graditi silos, sušara…, a nakon  završetka i te investicije Gra nolio će zaposliti još nekoliko  osoba s ovog područja. No nije  samo to korist od zagrebačkog  ulagača, jer uz njega su vezana  brojna ovdašnja poljoprivred na gospodarstva kao i koo peranti u proizvodnji poljopri vrednih kultura – kaže Vesić.
Posla će naći i građevinska  operativa, koja treba izgraditi  nove objekte, a Općina će, kaže zadovoljno erdutski načelnik, sada naglasak staviti na aktiviranje preostale dvije gospodarske zone, na području  Dalja, u kojima već djeluju  pojedini poslovni subjekti, i intenzivirati radove na tim lokacijama kako bi i u njih privukli ulagače.

Općina potiče ulagače

Radovi u zoni

Radovi u zoni

Jugoslav Vesić kaže da je Općina osmislila i pojedine  mjere kojima želi potaknuti ulagače i želi biti partner u  aktiviranju gospodarskih potencijala na području cijele  općine. “Mi smo tu kako bismo servisirali potrebe svih  ulagača, kako poduzetnika koji dolaze iz drugih dijelova  Hrvatske tako i domaćih, jer nam je želja i cilj potaknuti i  mještane da osmisle projekte i zaposle sebe i neke  sumještane na možda nekim manjim ali ostvarivim projektima”, poručuje Vesić.

You may also like...

Skip to content