MKUD SANDOR PETÖFI iz Dalj Planine dobio vrijedno priznanje u Budimpešti dobili nagradu za očuvanje mađarske kulture

MKUD SANDOR PETÖFI iz Dalj Planine dobio vrijedno priznanje

Načelnik, donačelnik i predsjednik MKUD-a s folklorašima

Dan mađarske kulture bio je ove godine posebno svečan za članove Mađarskog kulturno-umjetničkog društva Sandor Petöfi iz Dalj Planine. Mađarska zaklada za kulturu ruralnih mjesta iz Budimpešte, na prijedlog hrvatskog člana Upravnog odbora zaklade Janoša Like, ove je godine priznanje za desetljetni rad na očuvanju kulture Mađara u općini Erdut dodijelila tom MKUD-u.
Svečana dodjela vrijednog priznanja bila je u Budimpešti, u prostorijama Doma običaja na budimskoj strani Dunava, a njoj su, osim članova i čelnika MKUD-a nazočili predstavnici Općine Erdut predvođeni na čelnikom Jugoslavom Vesićem i zamjenikom načelnika Draganom Vulinom.
– Za nas je velika čast da se za tako relativno malu mađarsku zajednicu kakva smo mi u op ćini Erdut uopće ima prilike čuti izvan granica našeg atara. Primiti ovakvo prekrasno priz nanje u srcu drevnog grada Budima kruna je našeg rada. Zasluge za ovo priznanje pri padaju svima koji su ugradili svoj dio, bilo u rad folklorne skupine, zbor ili tamburaški orkestar, te za sve one koji nam pomažu u radu, a posebice Demokratskoj zajednici Mađara Hrvatske. Ovo je poticaj da nastavimo ovako. Nadamo se da ćemo što prije dobiti i novi dom kulture u Dalj Planini – rekao je Imre Huđik, predsjednik MKUD-a.
– MKUD Sandor Petöfi perjanica je kulture u općini Erdut. Oni su svojim dugogodišnjim i predanim radom stekli prepoznatljivost i izvan Hrvatske. Zaista mi je drago što je Mađarska zaklada za kulturu ruralnih mjesta prepoznala njihov rad i dodijelila im ovo vrijedno priznanje jer oni to svakako i zaslužuju. Ovim putem im želim čestitati na tome što su upravo oni nositelji projekta izgradnje Doma kulture u Dalj Planini koji će koristiti sve buduće generacije na tom području. Također, želim zahvaliti DZMH-u i Osječko-baranjskoj županiji jer su, uz Općinu Erdut, doniranjem sredstava omogućili izgradnju ovog do ma, kao i tvrtki Vuković-Company iz Vukovara, koja je u mnogočemu izišla u susret investitoru. Nadam se da će sljedeće godine Mađarska zaklada za kulturu predsjedniku MKUD-a Imri Huđiku dodijeliti titulu viteza kulture jer smatram da je on to zaslužio – rekao je Dragan Vulin, donačelnik Općine Erdut.

POSJETILI MAĐARSKI PARLAMENT

Posjeta Mađarskom parlamentu

Posjeta Mađarskom parlamentu

Nakon svečanosti dodjele nagrada i manifestacije pri godom Dana mađarske kulture, “ekspedicija” iz općine Erdut prošetala se središtem Budimpešte te posjetila velebnu zgradu mađarskog parlamenta.

 

You may also like...

Skip to content