WINE TOUR U DALJU Počela gradnja vinskog muzeja i vinskih cesta

Wine Tour

Wine Tour

DALJ/ERDUT – Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić jučer je s erdutskim načelnikom Jugoslavom Vesićem i zamjenikom općinskog načelnika Draganom Vulinom, obišao gradilište gotovo tri i pol kilometra dugih vinskih cesta i u erdutskom vinorodnom kraju. Ti se kilometri vinskih cesta uređuju u sklopu projekta Wine tour, koji se provodi na području cijele Osječko-baranjske županije.

Župan je s domaćinima iz Dalja također obišao i lokaciju za vinski muzej u središtu Dalja, u podrumu, a čije je uređenje vrijedno stotinjak tisuća eura.

– U sklopu projekta Wine tour, vrijednog 1,25 milijuna eura, rade se četiri mini vinska muzeja u raznim dijelovima županije, regionalni muzej u Tvrđi i 17 kilometara vinskih cesta. U Dalju će za mjesec i pol dana biti završen vinski muzej, a i 3,5 kilometara vinskih cesta na području općine Erdut. Županija je ukupno za ove namjene osigurala 1,7 milijuna kuna, odnosno 100.000 eura za muzej i devetstotinjak tisuća kuna za vinske ceste. S obzirom na vinorodni kraj podići će se razina turističke ponude uz autohtone proizvode i jela koji su već sada nadaleko poznata. Uz prirodne ljepote ovog kraja očekujem još veći priljev gostiju – rekao je Šišljagić.

Načelnik Vesić kazao je kako su ovi projekti dokaz da se vrlo korektno radi na bitnim projektima.

Ova dva projekta pridonijet će našoj turističkoj ponudi, i vrlo smo zadovoljni što smo uspjeli realizirati projekt vinskog muzeja za koji imamo spremnu dokumentaciju već nekoliko godina.

istaknuo je Vesić.

D.Pejić

You may also like...

Skip to content