Zapažen nastup GZ-a Bijelo Brdo i erdutskih poduzetnika

OPĆINA ERDUT NA SAJMU U DUBROVNIKU

OPĆINA ERDUT NA SAJMU U DUBROVNIKU

ERDUT/DUBROVNIK – Poduzetnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja općine Erdut uspješno su se predstavili na 10. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva 2013. održanom u Dubrovniku prije nekoliko dana.

Općina Erdut sa svojim partnerom Poduzetničko-razvojnim centrom općine Erdut d.o.o. provodi projekte s Europskom unijom pa je na sajmu predstavljen najvažniji projekt Gospodarske zone Bijelo Brdo u kojoj je upravo u tijeku završna etapa radova na infrastrukturi.

Direktorica PORC-a Bojana Orsić, Siniša Bulajić, tehnički koordinator projekta, i Ružica Šimon, projektna administratorica, kažu kako je u Dubrovniku promoviran potencijal njihove gospodarske zone u kojoj je projekt u četrnaestom mjesecu provedbe. Naime, na području općine gradi se kvalitetna poslovna infrastruktura kao pretpostavka pokretanja gospodarskog razvitka, povećanja investicijske aktivnosti te otvaranja novih radnih mjesta radi poboljšanja gospodarskog, ekonomskog i socijalnog stanja stanovništva.

– Upravo zato sudjelovali smo na toj specijaliziranoj manifestaciji za područje ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog zelenog poduzetništva koja je kao takva vrlo interesantna poduzetnicima općine Erdut za prezentaciju brojnih autohtonih proizvoda. Sajam je iznimno atraktivan i zbog činjenice da promovira znakove “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta” radi predstavljanja domaćih kvalitetnih proizvoda te pripreme niza edukativnih okruglih stolova, prezentacija, predavanja, atraktivnih kulturno-gastronomskih pratećih sadržaja – kaže Ružica Šimon i nastavlja: “Mi smo predstavili projekt “Razvoj infrastrukture u gospodarskoj zoni Bijelo Brdo”, a kao predstavnici poduzetnika našeg područja bili su Slađana Savadinović koja proizvodi poznatu Daljsku tjesteninu, Alma Mihaljević iz OPG-a Mihaljević, Vinarija Antunović te naša Srednja škola Dalj s proizvodima koji proizvode djeca u sklopu učeničke zadruge Dalya.

You may also like...

Skip to content