Čvorkovac kupio kamion za odvoz otpada iz četiri naselja

 

Kamion za odvoz smeća

Kamion za odvoz smeća

U općini Erdut mnogo se polaže na uređenju okoliša i održavanje čistoće javnih površina čije će sređivanje s poboljšanjem meteoroloških uvjeta biti intenzivirano.

Već godinama sekundarne se sirovine prikupljaju u ekootocima, nabavljeni su kontejneri za prikupljanje glomaznog otpada, a u sklopu velikog projekta nabave kontejnera i vozila koji je pokrenut prije godinu dana nabavljen je i kamion za odvoz komunalnog smeća iz 3.000 domaćinstava s područja četiriju općinskih naselja: Bijelog Brda, Aljmaša, Dalja i Erduta.

Direktorica općinskog komunalnog poduzeća Čvorkovac Anđelka Tomašević kaže kako je specijalno vozilo upravo stiglo pa su stvorene pretpostavke da umjesto dosadašnjeg poduzeća koje je odvozilo komunalni otpad sada taj posao preuzme Čvorkovac, kako je i najavljivano u razvojnim planovima tog poduzeća koje je podržala Općina Erdut.

Tako je komunalno poduzeće pridodalo i uslugu odvoza smeća, uz dosadašnje komunalne i dimnjačarske usluge, graditeljstvo i uslužnu djelatnost.

– Radosni smo što se kamion za prikupljanje otpada napokon nalazi na našem parkiralištu. Pripremamo ga za registraciju i početak rada koji očekujem sredinom godine. Kamion je kupljen u suradnji s Općinom Erdut i Fondom za zaštitu okoliša. Dogovorili smo i mjesto na kojem će se otpad odlagati na području Vukovarsko-srijemske županije – pojašnjava Anđelka Tomašević.

Darko PEJIĆ
CIJENA ODVOZA OSTAJE ISTA

Nova investicija, dodaje direktorica erdutskog komunalnog poduzeća, ima dodatnu korist jer će se zaposliti i nekoliko novih ljudi u Čvorkovcu za obavljanje tog posla čime će nekoliko obitelji riješiti egzistencijalno pitanje. Tomašević navodi kako će nastojati da dosadašnja cijena odvoza ostane nepromijenjena kako financijski ne bi dodatno opterećivali kućanstva s ovog područja.

You may also like...

Skip to content