ERDUTSKI NOGOMETAŠI prisilno prekinuli treniranje

Teren se nalazi uz erdutsko vinogorje

ERDUT – Nogometaši NK Er dut ostali su bez seoskog nogometnog igrališta koje se nalazi uz erdutske vinograde. Svu  im je travu pojelo i teren razrovalo krdo divljih svinja, a lokalno se lovačko društvo “pere”  da nije krivo jer se, kaže pred sjednik nogometnog kluba  Zvonko Jaman, navodno seoski  teren ne nalazi u njihovoj lovačkoj teritorijalnoj nadležnosti.
– U samo nekoliko dana svinje  su nam uništile kompletan teren.  Uspjeli smo pretanjurati  zemlju, angažirati, supruge  i ostale sumještane da pokupe travu  i pripremamo se posijati  novu  travu za koju nam je novac dala  Općina Erdut, kaže Jaman.
Kolika je šteta ne mogu točno  procijeniti, ali pretpostavljaju  da je nekoliko desetaka tisuća  kuna. Samo sjeme trave bez  ikakvih radova stoji dvadeset tisuća kuna.
Erdutskim je nogometašima jako krivo jer sada ponovno rade  posao koji su odradili prije četiri  godine uređujući teren kako bi  na njemu mogli igrati utakmice i  trenirati.
Sada će, kaže predsjednik Kluba, biti “pametniji” pa će i ograditi žičanom ogradom cijeli teren kako im se takve stvari ne bi više događale.
Sva sreća da je kraj jesenske  sezone, ali ne vjeruju da će moći  i na proljeće normalno igrati na  svom terenu.
– Ipak je potrebno vrijeme da  trava naraste, a ne želimo uništiti mladi travnjak odmah na  početku proljetne sezone. To bi  bilo šteta. Najvjerojatnije ćemo  se za treninge, ali i za utakmice  snaći kod prijatelja nogometaša  u Dalju gdje postoje dva nogometna igrališta. Tamo bismo  mogli igrati kao domaćini drugim klubovima, kaže Zvonko  Jaman.

POMOĆ STIGLA  I IZ OSIJEKA
Erdutskim nogometašima  pomoć je stigla i iz Županijskog nogometnog saveza  Osječko-baranjske županije i  Nogometnog središta Osijek  pa će tim novcem, najavljuje  Jaman, sanirati posljedice koje im je nanijela divljač. Velike štete na svojim su usjevima nedavno imali i poljoprivrednici koji svinje nisu  uspijevali rastjerati niti reflektorima, niti petardama,  niti noćnim dežurstvima u  kukuruzištima.

You may also like...

Skip to content