GOSPODARSKA ZONA BIJELO BRDO – stvorene pretpostavke za dolazak novih investitora

Gospodarska zona

Gospodarska zona

Izgradili smo vodoopskrbu, odvodnju, ceste, parkirališta, prilazne ceste… – kaže načelnik Vesić .

Projekt uređenja komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Bijelo Brdo je završen. Nakon što je Gradnja Osijek odradila građevinski posao, obavljena je primopredaja te investicije vrijedne više od 600.000 eura.

Predstavnici naručitelja poslova, Jugoslav Vesić, načelnik općine Erdut, Bojana Orsić, direktorica PORC-a, Siniša Bulajić, tehnički koordinator projekta, i Ružica Šimon, projektna administratorica, obišli su s predstavnikom izvođača radova gradilište kako bi obavili primopredaju.

Obilaskom stekli su uvid u stanje izvedenih radova te je sastavljen zapisnik o primopredaji. Zaključeno je da su svi radovi privedeni kraju u sve četiri etape pa će Općina Erdut organizirati tehnički pregled nakon kojeg će biti ishođena uporabna dozvola. Time će u cijelosti biti okončan postupak gradnje gospodarske zone i njenog stavljanja u funkciju.

– Projektom su – pojasnio je Jugoslav Vesić – stvoreni preduvjeti za pokretanje gospodarskog razvitka i povećanja investicijskih aktivnosti na području naše općine kako bismo otvorili nova radna mjesta i poboljšali gospodarsko, ekonomsko i socijalno stanje stanovnika zapošljavanjem što većeg broja ljudi. Napravljeno je gotovo kilometar cesta, uređen je prilaz Zoni, kako u sklopu ovog projekta tako i kroz općinske projekte rekonstrukcije nekoliko cesta u tom dijelu Bijelog Brda, postavljena su 33 rasvjetna stupa, uređen je sustav odvodnje oborinskih voda, kao i sustav vodoopskrbe, napravljeno 115 parkirališta…

U Općini navode kako u Gospodarskoj zoni već radi prvi investitor Granolio d.d. Zagreb, tvrtka za trgovinu žitaricama, uljaricama, komponentama stočne hrane, živom stokom i mesom, koja je sklopila kooperantske ugovore s brojnim poljoprivrednicima s područja općine Erdut, a očekuje se dolazak novih poduzetnika i otvaranje novih radnih mjesta.

JOŠ DVIJE ZONE U OPĆINI – JEDNA S BIOPLINSKIM POSTROJENJEM

Nakon završetka ove zone, Općina će aktivnosti usredotočiti na razvoj i ostalih gospodarskih zona. Naime, Bjelobrska gospodarska zona neće biti jedina u općini. Predviđena je zona i između Erduta i Dalja, a treća zona je u Dalju gdje bi trebalo biti sagrađeno bioplinsko postrojenje, plastenici i staklenici zadrugara…

You may also like...

Skip to content