POUČNA STAZA ZNAČAJNOG KRAJOBRAZA ERDUT

Poučna staza

Poučna staza

Stručni tim za provedbu projekta uređenja Poučne staze značajnog krajobraza Erdut obišao je teren kako bi se uvjerio u napredak posla i nadzirao do sada odrađene radove. Ivana Buzuk Radoš, v.d. ravnateljice Javne ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, kaže kako se gradnja Poučne staze financira u sklopu projekta integracije u EU Natura 2000, a vrijednost je projekta 110.000 eura, od čega se 103.000 eura financira iz zajma Svjetske banke, a sedam tisuća eura iz proračuna financira Općina Erdut.

Izvođač je radova tvrtka Binder, čiji direktor Mojmir Pervan kaže kako radovi napreduju prema planu.

 

Poučna staza

Poučna staza

Nositelj je projekta Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, a Općina Erdut je partner. Predstavnici izvođača izvijestili su nas kako sve teče prema utvrđenoj dinamici i da je u tijeku postavljanje hrastovih stuba na potezu od Erdutske kule do dijela šumskog puta. U sklopu projekta postavljena su i dva razgledišta na kojima će se posjetitelji moći odmarati, a uskoro predstoji i gradnja vidikovca s kojeg će se pružati jedinstveni pogled na Dunav i granicu sa susjednom Srbijom – nabraja Ivana Buzuk Radoš.

Poučna staza

Poučna staza

Područje na kojem se nalazi staza je pod višestrukom zaštitom kao područje zaštićenog krajobraza i nalazi se u rezervatu biosfere Mura – Drava – Dunav pa će ulaskom Hrvatske u EU postati dijelom mreže Natura 2000.

Želja svih sudionika u projektu je da se Poučna staza koristi za izlete i rekreaciju građana, ali i za organizirane dolaske vrtićaraca i učenika koji će na primjerima na terenu moći potvrditi stečeno teorijsko znanje o prirodnim vrijednostima.

zaključuje Buzuk Radoš.

You may also like...

Skip to content