Obilježavanje Dana općine Erdut, 12. studenoga

U povodu obilježavanja Dana općine Erdut, 12. studenoga, u nazočnosti građana, čelnika mjesnih odbora, crkvenih velikodostojnika, gospodarstvenika i čelnika institucija, održana je svečna sjednica Općinskog vijeća.

Na sjednici je predstavljen rad PORC-a, Čvorkovca i Općine čiji je čelnik Jugoslav Vesić kazao kako je općina bila veliko gradilište, završili su određene velike projekte, a možda najvažniji projekt je 23 milijuna kuna za vodoopskrbu. Izgrađeno je reciklažno dvorište, dograđuje se vrtić “Mali princ”, kvalitetno se radi na gospodarstvu, u poslovnim zonama investitori podižu hale za bavljene poljoprivredom, voćarstvom i vinogradarstvom i neke manje objekte tipa uljare u Bijelom Brdu. Privlače se investitori, ali i građani koji su bili, recimo, u Irskoj. Znači da ima nade i perspektive, Općini je prvenstveno cilj stvoriti preduvjete za nova radna mjesta da investitori dođu, ali i da građani pokrenu biznise u ovom kraju idealnom za bavljene poljoprivredom.

Jovo Vuković, predsjednik Vijeća, kaže kako je Erdut među 15 najvećih općina i po broju stanovnika i po prostoru te misli da postiže uspjehe.

Ono što mi možemo je da budemo, kao i do sada, otvoreni svim investitorima svaki dan u svako doba jer svako radno mjesto vrlo je bitno. Želim naglasiti da je raspodjela državnog zemljišta napravljena prije kako treba, a po meni zemlja pripada onima koji tu žive i OPG-ovima, kao i trgovačkim društvima koja se bave poljoprivredom te zapošljavaju velik broj ljudi. U novoj ćemo se raspodjeli truditi da zemlju dobiju građani kako bi ovdje ostali, opstali i preživjeli.

izjavio je Vuković.

Predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin čestitao je rukovodstvu Općine na projektima. I Županija znatno ulaže, posebice u obnovu škola i besplatne obroke školarcima.

Očekujem da suradnjom Općine i Županije potencijali budu znatno više iskorišteni, a to je područje kontinentalnog turizma jer nudi prirodne ljepote, vjerska središta, vinogorje.

kaže Vulin.

You may also like...

Skip to content