OPĆINA ERDUT BRINE O OBOGAĆENJU PONUDE – Zaokružili kulturnu i turističku ponudu

test

Kulturna i turistička ponuda

Posljednjih smo godina intenzivno radili na obogaćivanju ukupne kulturne i turističke ponude kako bismo i njome pridonijeli razvoju i ponudili razlog više da što više posjetitelja dolazi u naš kraj koji obiluje brojnim prednostima. Kao Općina sponzorirali smo i sufinancirali rad mnogih udruga kako bi se ustrojile i osmislile programe i priredbe. Tako sada s ponosom možemo reći da imamo što ponuditi – u Aljmašu imamo razvijen vjerski i seoski turizam, Žive jaslice i Dane ribe koje spajaju Slavoniju i Dalmaciju. U Dalj Planini imamo Sajam cvijeća, u Erdutu sada imamo i, prije nekoliko dana otvorenu, Poučnu stazu značajnog krajobraza uz starovjekovnu kulu i grad Erdut, kao i manifestaciju Dani trešanja. U Dalju se održavaju Dani vina, Gužvarijada, a uz vinsku cestu nedavno je otvoren vinski muzej i podrum te Sajam starih običaja i Kulturno-znanstveni centar Milutina Ivankovića u kojem se održavaju brojne aktivnosti i znanstveni skupovi, kaže Narančić.

U Bijelom Brdu održava se Večer posvećena vinu u povodu obilježavanja Svetog Trifuna, te konjogojska smotra za koju je Narančić siguran da će, sudeći prema odazivu na prvu manifestaciju Konjogojske udruge Drava, biti sve veći.

– Imamo tradicionalnu etnokuću koja još nije svečano otvorena. Drago nam je što sada ovom manifestacijom i Bijelo Brdu ima “konja za utrku” i po čemu će to selo biti dodatno prepoznatljivo u ukupnoj ponudi manifestacija kojima se njeguju narodni običaji. U općini u kojoj se uglavnom bavimo poljoprivredom želimo pokazati ovo naš bogatstvo na kojem bi nam mogle zavidjeti čak i veća i bogatija sela i općine od naše – zaključuje Narančić.

ŠANSA I ZA ZARADU

– Posebice mi je drago što smo ovim manifestacijama, u ovom recesijskom vremenu, pomogli našim sumještanima da i zarade pokoju kunu. Naime, na tim manifestacijama, uz ono što nudimo besplatno kako bismo počastili sve posjetitelje, ljudi prodaju ono što su sami proizveli, ističe Narančić.

You may also like...

Skip to content