Potpisivanje ugovora za sufinanciranje EU projekta “Razvoj infrastrukture u gospodarskoj zoni Bijelo Brdo”

Potpisivanje ugovora

Zamjenik Ministra poduzetništva i obrta, Dražen Pros i načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić  potpisali su danas u  Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković u Dalju ugovor vrijedan 568.277,00 kuna za sufinanciranje provedbe EU projekta Razvoj infrastrukture u gospodarskoj zoni Bijelo Brdo.

Projektom se želi izgraditi poslovna infrastruktura u gospodarskoj zoni Bijelo Brdo kao pretpostavka pokretanja gospodarskog razvitka, povećanja investicijske aktivnosti na području Općine Erdut te otvaranjem novih radnih mjesta poboljšati gospodarsko, ekonomsko i socijalno stanje stanovništva.

Rezultati projekta bit će vidljivi kroz izgrađenih 0,93 km ceste u gospodarskoj zoni, postavljena 33 rasvjetna stupa, uspostavljen sistem skupljanja slivnih voda ukupne korisne površine zone, postavljeno 1,024 km cijevi za vodoopskrbu zone, definirano i uređeno 115 mjesta za parking.

Partner na projektu je Poduzetničko razvojni centar općine Erdut d.o.o. koji je i osnovan s ciljem poticanja poduzetništva i stvaranja poduzetničkog ozračja na području općine.

Projekt je  financiran od Europske Unije kroz program IPA 2007-2009: Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu i općine Erdut, a potpisivanjem ovog ugovora i Ministarstva poduzetništva i obrta. Sredstva koja   Ministarstvo poduzetništva i obrta dodjeljuje preko natječaja Poduzetničke zone 2012, od izuzetnog su značaja za općinu Erdut otvarajući na ovaj način  prostor za nove projekte i njihovo financiranje.

Bojana Orsić, dipl.oec.

You may also like...

Skip to content