Poziv poljoprivrednim gospodarstvima OBŽ-e za edukaciju o uzimanju uzoraka tla i analizama

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Služba za stručnu podršku– Područna jedinica Osijek zbog velikog interesa poljoprivrednika tijekom 2020.g. i 2021.g. organizira 15.02.2022.g.(utorak) od 9,00-14,00 h u prostorijama PORC-a, Dalj, B.J.Jelačića 1, edukaciju o uzimanju uzoraka tla i analizama.

Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“ broj 28/18, 115/18, 98/19) fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika dužne su provoditi ispitivanje plodnosti tla (analize tla) na poljoprivrednom zemljištu upisanom u ARKOD sustav te voditi evidenciju o primjeni gnojiva (mineralnih i organskih), poboljšivača tla i pesticida.

Planirano vrijeme trajanja ove jednodnevne edukacije je pet sati, sa slijedećim temama:

  • Propisi i obveze za korisnike poljoprivrednog zemljišta
  • Pravilno uzimanje uzoraka tla
  • Označavanje i dostavljanje uzoraka tla
  • Značaj provedbe analize uzoraka tla
  • Mjere očuvanja i popravka plodnosti tla

Poljoprivredna gospodarstva koja predmetnu edukaciju nisu prošla 2021.g. ili ranije mogu se za nju samostalno prijaviti putem linka: https://www.savjetodavna.hr/eventer/uzimanje-uzoraka-tla-za-analizu-349/edate/2022-02-15/ ili na mail: edukacije-obz@mps.hr .

Maksimalan broj korisnika edukacije može biti 25, za planiranu edukaciju dobivena je suglasnost Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a ista će biti održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

You may also like...

Skip to content